Etäitsenäisyyspäivänä suomalaiset käyttivät mobiilidataa ennätysmäärin

Etäitsenäisyyspäivä näkyi datapiikkinä Telian mobiiliverkossa. Kuluvan vuoden ennätys mobiilidatan käytössä nähtiin itsenäisyysjuhlalähetysten aikaan illalla.

Eilinen itsenäisyyspäivä sujui verkon datankäytön näkökulmasta varsin tavallisen korona-ajan sunnuntain tapaan, kunnes kello löi seitsemän. Klo 19 aikaan datamäärät nimittäin pyrähtivät nousuun, ja kello 20 jälkeen saavutettiin vuoden ennätys mobiilidatan käytössä.

“Perinteisen itsenäisyyspäivän vastaanoton sijaan lähetetyt tv-ohjelmat näyttävät kiinnostaneen ihmisiä kovasti. Ja varmasti kotikatsomoissa on pidetty yhteyttä tuttuihin ja läheisiin sekä vaihdettu mielipiteitä ja tervehdyksiä illan mittaan poikkeuksellisen paljon yhteyksien avulla, kun kotisohville ei ole voitu tuttavia kutsua”, arvioi Telian verkoista vastaava johtaja Sami Siiki.

Suomalaisten datankäyttö iltaisin muutenkin nousussa

Suomalaisten datankäyttö iltaisin on tänä syksynä kasvanut viidenneksellä. Normaalitilanteeseen ja myös koronakevääseen verrattuna 20 prosentilla noussut iltadatankäyttö johtuu varsinkin viihteen kuluttamisen ja muun arkikäytön kasvusta. Kun jouluakin vietetään tänä vuonna poikkeuksellisissa olosuhteissa, etäjoulun datamäärien odotetaan nousevan ennätyksellisiksi.

”Ennakoimme, että joulun aikaan näemme datan määrissä ennätyksiä, sillä etäjoulu saa ihmiset olemaan yhteydessä sukulaisiin etäyhteyksien avulla, mutta myös viihdyttämään itseään suoratoistopalveluja katselemalla. Etäjoulusta on siis tulossa myös ennennäkemätön datajoulu”, Siiki jatkaa.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.