Etelä-Karjalaan entistä paremmat yhteydet – Telian ja DNA:n 5G-verkon rakennus alkaa Lemin, Luumäen ja Savitaipaleen alueilla

Telian ja DNA:n yhteisesti omistama Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Lemin, Luumäen ja Savitaipaleen alueilla. Rakennustöiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu, ja samalla myös alueiden 4G-yhteydet paranevat.

Nopeampi 5G-verkko helpottaa alueiden asukkaiden arkea. Esimerkiksi etätöiden tekeminen, suoratoistopalvelujen käyttö ja pelaaminen vaativat toimiakseen enemmän kapasiteettia. Uuden 5G-verkon avulla muun muassa mobiilisovellukset, videot ja etäkokoukset toimivat viiveittä.

Uuden verkon suurempi kapasiteetti mahdollistaa hyvät yhteydet jatkossa myös esimerkiksi tapahtumissa ja matkustaessa.

5G-verkon rakentaminen hyödyttää myös paikallisia yrityksiä. Suuret yritykset voivat rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Pienissä yrityksissä puolestaan tietoliikenneinfra voidaan 5G-verkon ansiosta rakentaa mobiiliyhteyksien päälle, jolloin yksi liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen. 5G tuo helpotusta myös uusien toimipisteiden perustamiseen ja väliaikaisiin tarpeisiin, kuten tapahtumiin.

Mitä, missä ja milloin tapahtuu?

5G-verkon rakennustyöt aloitetaan maanantaina 24. lokakuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 18. marraskuuta. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 31 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Kouvola: Kannuskoski ja Pajari
  • Lappeenranta: Hurtanmaa
  • Lemi: Heikkeri, keskusta, Kuukanniemi, Peräkylä ja Vainikkala
  • Luumäki: Antikkala, Ellola, Inkilä, Jurvala, Jurvalanharju, Kaitjärvi, Lökänen, Pöljö, Sarvilahti, Somerharju, Taavetti ja Uro
  • Savitaipale: Hämäläinen, Jurvanen, keskusta, Kiesilä, Kilpi, Lantta, Partakoski, Rahikkala ja Salajärvi
  • Taipalsaari: Solkei

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.