Telia: Heinäkuun myydyimmät puhelimet listattu – 5G-innostus kasvaa ja verkkoja laajennetaan

Kuluttajien kiinnostus 5G-teknologiaa kohtaan on kasvussa ja tämän myötä OnePlus 8 5G -puhelin oli suosituimpien joukossa. Heinäkuun aikana myydyin puhelin oli Samsung Galaxy A20e ja uutena brändinä listoille nousi Xiaomi. Älykellojen osalta ostetuimpia olivat tuttuun tapaan eSIM-yhteydellä varustetut kellot.

”Myydyimpien matkapuhelinten listalle nousi heinäkuun aikana peräti kuusi eri brändiä, joista uusimpana tulokkaana Xiaomi. Kuten kesäkuussakin, kuluttajien suosiossa oli Galaxy A20e, jota hankitaan usein lasten ensimmäiseksi älypuhelimeksi”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Älykellojen osalta suosittuja olivat edelleen eSIM-ominaisuudella varustetut kellot, joihin saa hankittua erillisen liittymän.

”Kesä ja ihmisten liikkuminen ovat lisänneet älykellojen kysyntää. Myydyimpien mallien osalta näkyy kiinnostus hyvinvoinnin ja liikuntasuoritusten seuraamiseen. Heinäkuussa myyntiin tullut Polar UNITE nousi välittömästi suosituimpien kellojen joukkoon”, sanoo Vuorinen.

Telian Tue yrittäjää -kampanja sai laiteostojen ohessa asiakkailta erittäin hyvän vastaanoton. Valikoitujen laitteiden oston yhteydessä asiakkaat saivat 30 euron arvoisia lahjakortteja pienyrittäjien liikkeisiin. Telia jakoi lahjakortteja kaikkiaan yli 10 000 kappaletta. Lahjakortin voi käyttää yli sadassa hankkeessa mukana olevassa yrityksessä ja näin tukea pienyrittäjiä.

Yrityspuolen myydyimpien puhelimien listalla kärkipaikan nappasi kesäkuun tapaan Samsung Galaxy A40. Uutena tulokkaana suosituimpien joukkoon ponnisti Apple iPhone 11 Pro ja Samsung Galaxy S10.

5G-verkko laajenee vauhdilla ja uusia laitteita tulee tarjolle

Telian 5G-verkkoa löytyy lähes 20 paikkakunnalta ja loppuvuoden aikana tahti kiihtyy edelleen. 5G-tukiasemia rakennetaan vuoden loppuun mennessä enemmän kuin niitä on tällä hetkellä toiminnassa.

”Matkapuhelinten markkinassa 5G-innostus selvästi kasvaa, kun verkkoja laajennetaan kiihtyvällä vauhdilla ja uusia laitteita tulee tarjolle. OnePlus 8 5G -malli oli heinäkuun suosituin myynnissä olevista 5G-puhelimista”, Jussi Vuorinen kertoo.

”Heinäkuun lopussa tuli ennakkomyyntiin OnePlus Nord, joka on tämän hetken edullisin 5G-puhelin. Laitteen kysyntä on ollut alkuun varsin pirteää, joten mielenkiinnolla odotetaan, kuinka korkealle se nousee elokuun myydyimpien listalla”, Vuorinen ennakoi tulevaa.

Heinäkuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa kesäkuun sijoitus)

1 (1) Samsung Galaxy A20e
2 (5) Huawei P Smart
3 (3) Apple iPhone 11
4 (4) Apple iPhone SE (2020)
5 (-) Samsung Galaxy A41
6 (8) Samsung Galaxy A71
7 (-) OnePlus 8 5G
8 (7) Apple iPhone 7
9 (-) Apple iPhone 11 Pro
10 (-) Xiaomi Redmi Note 8T
                            

Heinäkuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa kesäkuun sijoitus)

1 (9) Huawei Watch GT2E
2 (6) Samsung Galaxy Watch Active2 4G
3 (3) Garmin VENU 43mm
4 (-) Polar UNITE
5 (1) Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
6 (4) Honor Watch Magic 2
7 (10) Huawei Watch GT
8 (-) Apple Watch Series 4 GPS + Cellular
9 (-) Garmin Vivomove 3S Sport
10 (-) Garmin Fenix 6X Pro
 

Heinäkuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa kesäkuun sijoitus)

1 (1) Samsung Galaxy A40
2 (4) Nokia 7.2
3 (3) Apple iPhone SE (2020)
4 (6) Apple iPhone 11
5 (7) Samsung Galaxy A20e
6 (5) Samsung Galaxy A51
7 (-) Apple iPhone 11 Pro
8 (2) Samsung Galaxy Xcover 4S
9 (-) Samsung Galaxy S10
10 (10) Samsung Galaxy A71

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.