Ilmiöksi kasvanut Black Friday kuohutti laitekauppaa marraskuussa – 5G-puhelimia ostetaan jo pukinkonttiin

Marraskuussa puhelinkauppa kävi kuumana, kun Black Fridayn ja Singles’s Dayn kampanjat siivittivät myynnin kasvuun. Myyntilistalla kävi kohina, kun Samsung ja Apple taistelivat ykköspaikasta. 5G-puhelinten osuus myydyistä puhelimista oli jo 80 prosenttia.

”Kyllä tässä voidaan puhua jo ostoryntäyksestä. Marraskuussa varsinkin Black Friday sai ihmiset sankoin joukoin puhelinkaupoille. Erikoistarjoukset, laajat valikoimat sekä tuotteiden hyvä saatavuus siivittivät myyntiä. Suomalaisten ikisuosikit eli Samsung Galaxyn A-sarjan mallit kirivät tällä kertaa voittoon”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Black Fridayn suosikkituotteita olivat puhelinten lisäksi tietokoneet, joista erityisesti kiinnostivat SIM-korttipaikalla varustetut 4G- & 5G-mallit. Lisäksi langattomat ja vastameluominaisuudella varustetut kuulokkeet nousivat myyntihitiksi.

”Joulusesonki on nyt alkanut rytinällä. Odotamme loppuvuodesta erinomaista”, Saranpää linjaa ja jatkaa:

”Olemme varautuneet sesonkiin huolella, joten ennustamme saatavuuden olevan hyvä. Globaali sirupula ei ole juuri Telian valikoimiin vaikuttanut, sillä olemme pystyneet pitämään laajan valikoiman puhelimia myynnissä koko syksyn ajan. Tämä on vaatinut aiempaa enemmän suunnittelua ja varhaisempia tilauksia valmistajien suuntaan”, Saranpää selventää.

80 prosenttia myydyistä puhelimista 5G-luureja

Marraskuussa 5G-puhelinten kysyntä pysyi lokakuun tasolla, eli jo 80 prosenttia myydyistä puhelimista oli 5G-puhelimia.

”5G-puhelinten suosio on kasvanut tasaisesti koko vuoden ajan, ihan käsi kädessä verkon maantieteellisen laajentamisen kanssa. Pukinkonttiin ostetaan selvästi uutuuspuhelimia”, Markku Saranpää kertoo.

Telian Nokian kanssa rakentama 5G-verkko oli lokakuussa jo 3,1 miljoonan suomalaisen saatavilla. 5G-väestöpeitto on noussut suurimmissa kaupungeissa yli 80 % tason. Rakentaminen jatkuu vauhdikkaana loppuvuonna koko maassa.

Marraskuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (-)       Samsung Galaxy A12 4G
2 (5)      Samsung Galaxy A52s 5G            
3 (3)      Apple iPhone 12 5G       
4 (4)      OnePlus Nord 5G DS      
5 (1)      Samsung Galaxy A22 5G 64GB   
6 (1)      Motorola Moto E6i 2/32GB        
7 (7)      Apple iPhone 13 Pro Max 5G     
8 (-)       Apple iPhone 13 Pro 5G              
9 (-)       OnePlus 9 5G DS                          
10 (-)     Samsung Galaxy S20 FE 5G                       

Marraskuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (1)      Samsung Galaxy A32 5G
2 (2)      Samsung Galaxy A32 LTE
3 (5)      Apple iPhone 12 5G
4 (7)      Samsung Galaxy Xcover 5
5 (4)      Samsung Galaxy A52s 5G
6 (-)       Samsung Galaxy A12
7 (6)      Apple iPhone SE
8 (3)      Samsung Galaxy A52 5G
9 (8)      Samsung Galaxy S21 5G
10 (9)    Nokia X10 5G

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.