Insta luottaa Elisan laatuun, turvallisuuteen ja vastuullisuuteen

Elisan yhteistyö Instan kanssa laajenee kattamaan yhtiön ICT-palvelut kokonaisuutena. Kotimaisuuden lisäksi kumppaneita yhdistää mittava kokemus korkean turvallisuuden palveluista esimerkiksi älykkään teollisuuden ja viranomaisten tarpeisiin. Uusia mahdollisuuksia tuovat 5G-aikakausi uusine palvelukonsepteineen sekä automatisoidut ratkaisut.

Kumpikin yritys kuuluu toimivan ja turvallisen suomalaisen digiyhteiskunnan tukipilareihin. Turvallisuus monissa muodoissaan korostuu Instan asiakkuuksissa erityisesti Suomen Puolustusvoimien strategisena kumppanina, kuten myös älykkään teollisuuden ja sisäisen turvallisuuden luotettava toimijana. Elisalla on puolestaan pitkä historia yhteistyöstä turvallisuuskriittisten asiakkaiden kanssa ja keskeinen rooli uuden viranomaisverkon Virve 2.0:n toimittamisessa.

Elisan tietoverkon ja IT-palveluiden kehittynyt automaatio luo tukevan pohjan Instan älykkäille ja hallituille palveluille. Turvallinen ja toiminnaltaan luotettava, vastuullisuutta korostava ICT-ympäristö onkin olennainen edellytys turvallisuuskriittisten palveluiden tuottamiselle.

Laajenevaan sopimukseen sisältyvät Installe toimitettavat tietoverkko- ja mobiilipalvelut, asiantuntijapalvelut sekä IT-palveluista työasema-, loppukäyttäjä- ja kapasiteettipalvelut.

– Meille on hieno asia laajentaa pitkäaikaista kumppanuuttamme Instan uuden sukupolven ICT-työympäristön kehittämiseen. Verkkomme on todistanut luotettavuutensa ja se on samalla yksi maailman automatisoiduimmista. ICT-palveluilla takaamme sujuvan arjen Instan liiketoiminnalle, työntekijöille ja asiakkaille. Jaamme Instan kanssa samoja arvoja kotimaisuudessa, uusien teknologioiden hyödyntämisessä sekä vastuullisen yhteiskunnan rakentamisessa, kertoo johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisan yritysasiakasliiketoiminnasta.

– Elisa on Installe tärkeä, pitkäaikainen kumppani ja on luonnollista laajentaa yhteistyötä ICT-palveluiden alueelle. Elisa tukee hyvin Instan strategisia päämääriä ja liiketoiminnan kehittymistä puolustuksen, sisäisen turvallisuuden ja älykkään teollisuuden kohdemarkkinoilla. Myös vastuullinen ICT-ympäristö on Instan arvojen mukaista toimintaa, kertoo Instan rahoitus- ja strategiajohtaja Asko Järvenpää.

Älykäs teollisuus yleistyy

Elisan ja Instan mielenkiinnon kohteisiin lukeutuvat älykkään teollisuuden ja uusien teknologioiden mahdollisuuksien tutkiminen. Teollisuusverkkojen ja niiden tietoturvan vaatimukset kasvavat tekoälyn, automaation ja pilviteknologian entistä voimakkaamman hyödyntämisen myötä. Lähes viiveetön 5G-yhteys tuo teollisuusympäristöön uusia toimintoja kuten etäohjausta, reaali-aikaista datan analytiikkaa sekä massiivista IoT:ta.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Insta Group Oy on suomalainen älykkään teollisuuden, puolustuksen ja turvallisuuden, sekä kyberturvallisuuden asiantuntijaorganisaatio, joka auttaa asiakkaitaan kehittämään ja varmistamaan toimintansa suorituskykyä ja tuloksia yli 1000 asiantuntijan voimin. Vuonna 2019 Insta-konsernin liikevaihto oli 131 miljoonaa euroa.