Jämsä saa laajan 5G-peiton maaliskuun aikana

Jämsäläiset voivat nauttia kattavasta 5G-verkosta jo keväällä. Telia rakentaa vuoden 2021 aikana valikoiduille alueille kerralla kunnollisen 5G-peiton, ja Jämsä on yksi ensimmäisistä vauhdilla 5G-aikaan siirtyvistä paikkakunnista. Rakentaminen jatkuu myös muissa nykyisissä ja uusissa 5G-kaupungeissa.

Jämsässä 5G rakentuu keskustaajaman, pohjoisen Jämsänkosken, eteläisen Kaipolan ja Itäisen Himoksen väliselle alueelle. Samalla uudistetaan alueen 4G-verkkoa. Rakentaminen on käynnistynyt helmikuussa, ja alkuvuoden urakka valmistuu huhtikuun alussa.

Kattavan 5G-peiton ansiosta yhä useampi jämsäläinen voi käyttää Telian 5G-palveluita, esimerkiksi kodin nopeaa 5G-laajakaistaa. 5G-puhelinten käyttäjillä verkko toimii sujuvasti eri puolilla Jämsää liikkuessa. 4G-verkon tekniikan uudistamisen ansiosta mobiilinetti vauhdittuu myös muilla käyttäjillä.

Telian 5G toimii jo lähes 60 paikkakunnalla ympäri Suomen, ja Telian oman verkon lisäksi 5G-rakentaminen on käynnistymässä Pohjois- ja Itä-Suomen mobiiliverkkoja Telialle ja DNA:lle rakentavan Suomen Yhteisverkon alueella. Keski-Suomessa Telian 5G-verkko on Jämsän lisäksi avattu Jyväskylässä ja Laukaalla.

”5G-verkon peruspeittoa rakennetaan eri puolilla Suomea jatkuvasti, mutta panostamme tänä vuonna kattavan peiton varmistamiseen tietyllä paikkakunnilla. Valitsemme nämä panostusalueet asiakaskunnan sekä verkon tämänhetkisen tilanteen ja kuormituksen perusteella. Siirrymme vaiheeseen, jossa on asiakkaiden kannalta mielekästä varmistaa kunnon peitto kerralla”, sanoo Telian 5G-ohjelman johtaja Janne Koistinen

5G uudistaa palveluita kotona ja yrityksissä

5G-verkko tarjoaa käyttäjille huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden. 5G tulee vauhdilla puhelimiin, sillä jo puolet Telian myymistä puhelimista on 5G-laitteita.

Kotikäytössä 5G takaa riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle. Pientalossa kiinteä 5G-laajakaista asennetaan keskeisimpään paikkaan nopean yhteyden varmistamiseksi. Ulos asennettava yksikkö kohdennetaan 5G-tukiasemaan, ja yhteys tuodaan kaapelilla sisälle modeemiin joka jakaa langattoman verkon käyttäjille. Nopean ja vakaan yhteyden lisäksi palveluun kuuluu maksuttomia suoratoistosisältöjä.

Lisätietoja kiinteästä 5G-laajakaistasta: https://www.telia.fi/telia-fi/telia-yrityksena/medialle/epress?articleId=1e0d4125-dd77-454a-a503-7b42a3177b54

Yritysten käytössä 5G uudistaa prosesseja ja mahdollistaa yhä suurempiin datamääriin perustuvia reaaliaikaisia palveluita. 5G:n avulla pystytään räätälöimään yritysten ja julkishallinnon käyttöön turvallisia privaattiverkkoja juuri asiakkaan tarpeisiin. 5G:llä pystytään siis toteuttamaan entistä paremmin verkkoratkaisuja haastaviin ympäristöihin, kuten kaivoksiin, satamiin, tehdasalueille sekä sairaaloihin. 

Lisätietoja privaattiverkoista: https://www.telia.fi/telia-fi/telia-yrityksena/medialle/epress?articleId=facab99a-aa7c-44f5-a6bc-57aa15f09ab1


Koko Suomen 5G-verkko rakennetaan Nokian kanssa

Telia rakentaa 5G:tä ja modernisoi mobiiliverkkojaan Nokian kanssa. Pohjois- ja Itä-Suomessa verkkoja rakentaa Telian ja DNA:n omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV), jonka 5G-ohjelma on käynnistymässä keväällä. SYV kertoi lokakuussa 2020 käynnistävänsä 5G-rakennusohjelman ja radioverkon modernisoinnin Nokian kanssa.  Telian asiakkaat käyttävät siis jatkossa kotimaisen Nokian turvallisia mobiiliverkkoja kaikkialla Suomessa.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.