Jo neljä viidestä Pohjois-Karjalan asukkaasta asuu Elisan 5G-verkon alueella – uuden sukupolven verkko laajeni Tohmajärvelle

Suomen kattavin 5G-verkko on avautunut Tohmajärvelle ja kattaa jo 85 % suomalaisista.

Tohmajärvellä 5G-verkko toimii ensimmäisenä keskustan alueella ja Postilanmäessä.

– Elisa on rakentanut 5G-verkkoa Pohjois-Karjalaan pitkäjänteisesti viimeisen kahden vuoden aikana. Nyt jo neljä viidestä maakunnan asukkaasta asuu 5G-verkon alueella ja 5G-kyvykkäitä laitteita ja liittymiä hankkineet asiakkaat pääsevät hyötymään entistä toimivammista yhteyksistä laajasti, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen iloitsee.

Aiempia mobiiliverkkoja nopeampi ja luotettavampi 5G sujuvoittaa digitaalista arkea sekä liikkuvassa käytössä että kotona. Suomalaiset ovatkin ottaneet 5G:tä käyttöön erilaisiin tarpeisiin.

– 5G:tä hankitaan puhelimen lisäksi kodin laajakaistayhteydeksi. Etenkin suuremmissa kunnissa tämä mahdollisuus on jo varsin monella: muun muassa Joensuussa 5G-verkko kattaa jo lähes kaikki kaupunkilaisten asuinpaikat, Niiranen jatkaa.

Elisan 5G-verkko on saatavilla yhteensä 210 paikkakunnalla Suomessa. 5G tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:n käytöstä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi