Kännyköiden myyntitilasto ei tarjonnut isoja yllätyksiä – Hyvät hiihtokelit kirittivät älykellojen myyntiä tammikuussa

Tutut merkit ja mallit valloittivat kärkisijat tammikuun myyntitilastossa. 5G-puhelinten myynti kasvaa tasaisesti. Liittymällä varustetut älykellot kävivät kaupaksi suomalaisten rynniessä hiihtoladuille.

 ”Tuttuun listaan piristystä toi Xiaomi, joka pitkästä aikaa palasi myyntikärkeen. Kymmenen myydyimmän puhelimen joukossa oli poikkeuksellisesti neljä eri merkkiä. Näyttää siltä, että 5G-puhelinten osuus on nousemassa pysyvästi yli puoleen kaikesta puhelinmyynnistä, Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

 Vuorisen mukaan 5G-puhelinten suosio kasvaa tasaisesti valikoiman laajentuessa. Sekä edullisempia, jopa alle 300 euron 5G-puhelimia, että uusia lippulaivamalleja tulee markkinoille tasaiseen tahtiin. Tuorein tulokas on Samsungin Galaxy S21 5G -sarja, jonka myynti on alkanut lupaavasti.

 ”Myös ennätystahtia laajeneva 5G-verkkomme vaikuttaa selvästi puhelinmyyntiin”, Vuorinen sanoo.

 Liittymällä varustetut älykellot kävivät kaupaksi tammikuussa samaa tahtia hankien kasvun kanssa. Älykellojen myyntikärjessä puolet malleista oli tammikuussa varustettu liittymällä ja niiden myynti kasvoi vuoden takaisesta yli 30 prosenttia.

 ”Suomalaiset haluavat mitata itseään ja olla tavoitettavissa myös hiihtoladuilla. Siihen älykello on erinomainen ratkaisu”, Vuorinen pohdiskelee syitä suosion kasvuun.

 Korona vaikutti viime vuonna merkittävästi laitekauppaan. Jussi Vuorinen kertoo, että pandemia näkyy edelleen esimerkiksi pelilaitteiden menekissä. Tämän hetken kovin kiinnostus kohdistuu pelikonsoliuutuuksiin, Playstation 5:een ja Xbox X:ään, joiden kovaan kysyntää pystytään vastaamaan kevään mittaan yhä paremmin.

PUHELIMET                

1 (1)     Samsung Galaxy A20e

2 (8)     Samsung Galaxy A51

3 (6)     Apple iPhone 12 Pro 5G

4 (2)     Samsung Galaxy A51 5G

5 (9)     OnePlus Nord N100

6 (3)     Apple iPhone 12 Pro Max 5G

7 (7)     Samsung Galaxy A41

8 (5)     OnePlus Nord 5G

9 (-)      Samsung Galaxy A21s

10 (-)    Xiaomi Redmi Note 8 Pro

ÄLYKELLOT               

1 (-)      Samsung Galaxy Watch 3

2 (1)     Apple Watch Series 6 GPS + Cellular

3 (4)     Samsung Galaxy Watch 4G

4 (8)     Garmin Vivomove 3S Sport

5 (3)     Samsung Galaxy Watch Active 2 4G

6 (-)      Garmin VENU SQ

7 (-)      Apple Watch Series 6 GPS

8 (5)     Apple Watch SE GPS + Cellular

9 (-)      Honor Watch Magic 2

10 (-)    Garmin Vivomove Style

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.