Kännyköiden myyntitilastossa pärjäsivät helmikuussa tutut merkit ja mallit – Yksi selkeä muutos puhelinmyynnissä alkuvuonna

Tutut merkit ja mallit valloittivat kärkisijat helmikuun myyntitilastossa. iPhone SE kiri koko kuukauden myydyimmäksi puhelimeksi. 5G-puhelinten suosio jatkuu vahvana.

”Yksi selkeä alkuvuonna havaittava muutos puhelinmarkkinassa on, että uusi puhelin ostetaan yhä useammin operaattorilta. Trendiin vaikuttavat varmasti erilaiset nykyisille ja uusille asiakkaille tarjottavat edut esimerkiksi hinnoittelussa ja takuuehdoissa. Hyvä esimerkki ilmiöstä on iPhone SE, joka nousi koko kuukauden myydyimmäksi puhelimeksi Telian asiakkaille tarjotun etuhintansa takia”, Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Vuorisen mukaan 5G-puhelinten suosio kasvaa yhä tasaisesti valikoiman laajentuessa. Sekä edullisempia, jopa alle 300 euron 5G-puhelimia, että uusia lippulaivamalleja tulee markkinoille tasaiseen tahtiin. Helmikuussa 5G-puhelimista eniten myytiin korkeamman hintaluokan Apple iPhone 12 Pro 5G -puhelinta.

”Ennätystahtia laajeneva 5G-verkkomme vaikuttaa selvästi puhelinmyyntiin. Myös 5G:n kotimaisuudesta ja turvallisuudesta käytävä keskustelu tuntuu kiinnostavan asiakkaita”, Vuorinen sanoo.

Laitekaupassa yllätyksiä

Korona on vaikuttanut tänä vuonna laitekauppaan hieman yllättävästikin. Pandemia on nostanut pelilaitteiden kysyntää ja helmikuun yllättävimpiä myyntihittejä olivat näytönohjaimet. Tehokkaampia näytönohjaimia ostetaan varsinkin pelaamiseen, mutta myös kryptovaluuttojen louhintaan.

”Näytönohjainten kysyntä on ollut suurta. Pelaajille olemme onneksi saaneet valikoimaamme muutaman Geforce RTX-30-sarjan näytönohjaimella varustetun koneen”, Vuorinen iloitsee.

Myydyimmät puhelimet 2/2021 

1 (-)       Apple iPhone SE (2020)
2 (7)      Samsung Galaxy A41
3 (5)      OnePlus Nord N100
4 (3)      Apple iPhone 12 Pro 5G
5 (-)       Samsung Galaxy A20s
6 (-)       Samsung Galaxy S20 FE 5G
7 (-)       Apple iPhone 12 5G
8 (2)      Samsung Galaxy A51
9 (8)      OnePlus Nord 5G
10 (-)     Apple iPhone 12 Pro Max 5G

Myydyimmät älykellot 2/2021 

1 (-)       Huawei Watch GT2 Pro
2 (-)       Samsung Galaxy Watch Active
3 (3)      Samsung Galaxy Watch 4G
4 (5)      Samsung Galaxy Watch Active 2 4G
5 (2)      Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
6 (-)       Garmin Vivoactive 4S
7 (-)       Garmin Fenix 6X PRO
8 (7)      Apple Watch Series 6 GPS
9 (-)       Polar Unite
10 (-)     Huawei Watch GT2

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.