Käytetyt puhelimet kasvattavat suosiotaan – Telian kierrätyspuhelinten saatavuus laajenee

Yli vuoden kestäneen pilottihankkeen jälkeen Telia tuo Recycled-kierrätyspuhelimet kaikkien saataville. Kierrätyspuhelimia voi jatkossa ostaa kaikista Telia Kaupoista ja verkkokaupasta.

”Suomalaiset ostavat yli kaksi miljoonaa uutta puhelinta joka vuosi, mikä kuormittaa ympäristöä. Samalla älypuhelinten hinnat nousevat yhä korkeammiksi. Kierrätyspuhelinten ansiosta asiakkaillamme on enemmän vaihtoehtoja, jotta he löytävät itselleen sopivimman ratkaisun puhelinta ostaessa”, Telian Recycled-laitteista vastaava Juha-Matti Kykkänen kertoo.

Kerran käytössä ollut Recycled-puhelin on ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto uudelle puhelimelle. Jokaisen Telian kierrätyspuhelimen akun kunto sekä toiminnot on testattu ammattilaisten toimesta ja ennen pakettiin päätymistä puhelin on myös huollettu ja puhdistettu perusteellisesti.

”Myyntiimme päätyy ainoastaan erittäin hyvässä kunnossa olevia, lähes uudenveroisia käytettyjä puhelimia, joissa voi olla vain lähes huomaamattomia käytön jälkiä. Lisäksi tarjoamme kierrätyspuhelimen ostajalle samoja etuja kuin uuden luurin ostajalle”, Kykkänen kertoo.

Puhelimen voi maksaa joko kerralla tai osissa, ilman korkoja ja kuluja. Sille voi myös hankkia laitevakuutuksen vahinkojen varalle. Lisäksi Recycled-puhelimilla on yhden vuoden takuu.

”Pilottihankkeesta saadun palautteen ja puhelimien laadun perusteella halusimme laajentaa kierrätyspuhelimet kaikkien saataville koko Suomeen. Valikoimistamme löytyy tällä hetkellä neljän iPhonen lisäksi kaksi Samsungin mallia. Tulemme laajentamaan valikoimaa kattamaan useampia eri malleja tulevan vuoden aikana”, Kykkänen kertoo.

Alun perin asiakkaiden toiveista alkunsa saanut hanke tukee yhtenä konkreettisena esimerkkinä Telian ilmastotavoitteita. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön vuoteen 2030 mennessä aina alihankkijoista asiakkaisiin.

”Ympäristöystävällinen vaihtoehto ei ole aina kuluttajille edullisempi vaihtoehto. Recycled-puhelimet ovat kuitenkin poikkeus ja ne tarjoavat mahdollisuuden säästää sekä rahaa että luontoa”, Kykkänen päättää.

Lue lisää älypuhelimen hiilijalanjäljestä: Älypuhelimen ympäristövaikutukset – Vanhan kierrätys on ympäristöteko jolla voi jopa tienata
Tutustu myös Telia Finlandin vuoden 2019 ympäristöraporttiin: Telian ympäristöraportti 2019

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.