Kesäkuussa puhelinten myyntilistalla jyräsi 5G – myös kierrätyspuhelin nousi listalle

Kesäkuussa puhelinten myyntilistalla tapahtui suht’ pienoista liikehdintää. Tutut Apple ja Samsung dominoivat listaa edelleen, mutta pakkaa sekoitti hieman kymmenenneksi kiilannut OnePlus ja yhdeksänneksi noussut kierrätyspuhelin, Apple iPhone 8 Recycled. 5G:n voittokulku listalla jatkui.

”5G jyrää puhelinten myyntilistoilla yhä vahvasti, sillä kuusi myydyintä puhelinta oli 5G-kyvykkäitä. Isoja muutoksia edellisen kuukauden suosituimpiin ei tullut, vaikkakin OnePlus nousi listan sijalle kymmenen kuukauden tauon jälkeen. Muuten Applen iPhonet ja Samsung dominoivat edelleen sekä Telialla että koko markkinassa”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Kesäkuu on vilkasta puhelimien hankinta-aikaa, sillä kuukauden alkua värittää myyntisesongiksi muodostunut koulujen päättyminen sekä juhannuksen tienoilla alkava Telian kesäale. Puhelinten saatavuus on kuitenkin ollut hyvä.

”Kesäkuussa on yksittäisissä malleissa ollut valmistajilla pieniä saatavuushaasteita, mutta korvaavia malleja on ollut hyvin saatavilla”, Saranpää linjaa.

Kierrätyspuhelin nousi listalle

Kesäkuun myydyimpien puhelimien listalle nousi myös kierrätetty ja kunnostettu Telia Recycled -puhelin, kun Apple iPhone 8 Recycled kiilasi listalle sijalle yhdeksän.
”On ilahduttavaa huomata, että ihmiset ovat todella löytäneet tarkistetut ja kunnostetut kierrätyspuhelimet. Odotan myyntimäärien yhä nousevan, ja esimerkiksi koulujen alku voi tuoda lisää kierrätyspuhelimia listalle”, Markku Saranpää kertoo.

Telia Recycled -puhelin on ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle puhelimelle. Kierrätyspuhelimen kunto on tarkastettu, ja se on pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta kuin uusi. Telia Recycled -puhelimille saa lisäksi vuoden takuun. Kierrätyspuhelimia voi ostaa sekä verkosta että Telia Kaupoista.

Kesäkuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (2) Samsung Galaxy A22 5G
2 (1) Samsung Galaxy A52s 5G
3 (3) Apple iPhone 13 5G
4 (7) Apple iPhone 13 Pro 5G
5 (6) Apple iPhone 12 5G
6 (5) Apple iPhone 13 Pro Max 5G
7(4) Samsung Galaxy A03
8 (-) Apple iPhone 11
9 (-) Apple iPhone 8 Recycled
10 (-) OnePlus Nord 2 5G

Kesäkuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (9) iPhone 13 5G
2 (3) iPhone 12 5G
3 (2) Samsung Galaxy S21 5G
4 (1) Samsung Galaxy A32 5G
5 (4) Samsung Galaxy A22 5G
6 (6) Samsung Galaxy A32 LTE
7 (-) Samsung Galaxy A03
8 (-) Samsung Galaxy A13
9 (5) Samsung Galaxy Xcover 5
10 (7) Samsung Galaxy A52s 5G

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.
Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.