Keski-Suomen asukkaista jo lähes 80 % asuu Elisan 5G-verkon alueella – laajeni nyt Karstulaan

Elisan kattava 5G-verkko on laajentunut Keski-Suomessa Karstulaan. Nyt jo lähes 80 prosenttia maakunnan asukkaista on entistä kyvykkäämmän mobiiliverkon piirissä. Kaikkiaan Elisan 5G-verkko löytyy jo 209 paikkakunnalta Suomessa.

Ensimmäisenä 5G palvelee Karstulassa muun muassa Palkkiperän, Sydänmaankylän ja Huutoniemen alueilla.

– Keski-Suomi on yksi niistä maakunnista, joissa dataliikenteen määrä kasvaa Suomessa vauhdikkaimmin. Elisa onkin laajentanut 5G-verkkoa alueella aktiivisesti ja tällä tavoin lisännyt mobiiliverkon kapasiteettia vastaamaan asiakkaiden tarpeita, kertoo Elisan Keski-Suomen aluejohtaja Juha Peltomäki.

5G-verkosta on tullut jo arkipäivää isoimmissa kaupungeissa, joissa verkko kattaa lähes koko väestön. Myös Keski-Suomen pienemmät kunnat ovat jo laajalti entistä luotettavampien mobiiliyhteyksien piirissä.

– Esimerkiksi opiskelijoiden ja yritysten suosimassa Jyväskylässä 5G-verkko yltää 98 prosenttiin kaupunkilaisten kodeista ja Muuramessa jo noin 99 prosenttia asukkaista asuu 5G-verkon alueella. Kaikkiaan Keski-Suomen kunnat alkavat olla kattavasti 5G:n piirissä, kuten viimeisimpänä Karstula sekä kesällä 5G-verkon saanut Multia, Peltomäki jatkaa.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:n käytöstä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi