Kotimainen Ivalo päihitti uuden James Bond -elokuvan – Elisa tutki ja listasi suomalaisten suosikkisisällöt

82 prosenttia suomalaisista katsoo tv-sarjoja viikoittain, käy ilmi Elisan Priorilta teettämästä tutkimuksesta*. Suomalaisten suosikkeja ovat kansainväliset sarjat, joita katsovat viikoittain 74 prosenttia suomalaisista. Kotimaisia sarjoja katsovat reilu puolet suomalaisista, ja ne ovat suosittuja erityisesti naisten keskuudessa sekä nuorimmassa ikäryhmässä (15-25-vuotiaat). Kevään 2022 suosituin sisältö Elisan tarjoamassa suoratoistopalvelussa oli kotimainen Elisa Viihde alkuperäissarja ’Ivalo’, josta on julkaistu kaksi tuotantokautta. Ivalo-sarja ohitti kevään katselumäärässä jopa uuden James Bond -elokuvan ’No Time To Die’.

–  Asiakkaamme pitivät erityisesti Ivalo-sarjamme juonesta ja näyttelijöiden roolisuorituksista, kommentoi Elisan sisältöjohtaja Ani Korpela.

Elisa Viihde Viaplayn kevään 2022 suosituin draama on The Good Doctor -sarja, suosituin rikossisältö on Elisa Viihde alkuperäissarja Ivalo, suosituin komedia on Elisa Viihde alkuperäissarja Kultakala, ja suosituin toimintasisältö No Time To Die -elokuva (ks. top-listat alla).

– Uudet kotimaiset Elisa Viihde alkuperäissarjat ovat olleet tänä keväänä katsojien suosikkeja. Esimerkiksi uusin sarjamme ‘Mies joka kuoli’ nousi heti julkaisunsa jälkeen alkuvuoden katsotuimpien rikossisältöjen listan sijalle 3. Kansainvälisistä draamasarjoista suosituimmaksi nousi ‘The Good Doctor’, jota on julkaistu Elisa Viihde Viaplayssa jo viisi tuotantokautta, jatkaa Korpela.

Elisa tutki suomalaisten suosikkigenret: Kauhun katsominen lisääntyi hieman viime vuodesta

Toisaalta romantiikan suosio laski hieman edellisvuodesta. Muutoin suomalaisten suosituimmat genret pysyivät suhteellisen muuttumattomina. Tutkimuksen mukaan draama on edelleen suomalaisten suosituin tv-sarjagenre, ja sitä katsovat reilu puolet (57 %) suomalaisista. Elokuvilta haetaan hieman useammin toimintaa ja seikkailua, jota katsovat 61 prosenttia suomalaisista.

Ylipäätään sarjoja katsotaan enemmän kuin elokuvia – elokuvia viikoittain katsovien määrä on reilu puolet suomalaisista.

Elisa Viihde Viaplayn katsotuimmat sisällöt genreittäin, kevät 2022

TOP 10 Draamasarjat ja -elokuvat

 1. The Good Doctor, sarja
 2. Jälkeläiset, Elisa Viihde -alkuperäissarja
 3. Poikani Joel, Elisa Viihde -alkuperäissarja
 4. Love, elokuva
 5. Metsäjätti, elokuva
 6. The Dry, elokuva
 7. Chicago Med, sarja
 8. New Amsterdam, sarja
 9. Elementary, sarja
 10. Nyrkki, Elisa Viihde -alkuperäissarja

TOP 10 Rikossarjat ja -elokuvat

 1. Ivalo, Elisa Viihde -alkuperäissarja
 2. Wisting,Viaplay-alkuperäissarja
 3. Mies joka kuoli, Elisa Viihde -alkuperäissarja
 4. Onnenlahti,Viaplay-alkuperäissarja
 5. Trom,Viaplay-alkuperäissarja
 6. Cardinal, sarja
 7. Pohjolan laki, Elisa Viihde -alkuperäissarja
 8. Let Him Go, elokuva
 9. Kaikki synnit, Elisa Viihde -alkuperäissarja
 10. The Holiday, Viaplay-alkuperäissarja

TOP 10 Komediasarjat ja -elokuvat

 1. Kultakala, Elisa Viihde -alkuperäissarja
 2. Seurapeli, elokuva
 3. Peruna, elokuva
 4. Sipoon herttua, Elisa Viihde -alkuperäissarja
 5. Tahdon asia, sarja
 6. Äkkilähtö, elokuva
 7. Queen Bees, elokuva
 8. Se mieletön remppa, elokuva
 9. Varasto 2, elokuva
 10. Love, Weddings & Other Disasters, elokuva

TOP 10 Toimintasarjat- ja elokuvat

 1. No Time to Die, elokuva
 2. Wrath of Man, elokuva
 3. The Blacklist, sarja
 4. Nobody, elokuva
 5. Danger Close, elokuva
 6. F9: The Fast Saga, elokuva
 7. Midnight in the Switchgrass, elokuva
 8. Chicago Fire, sarja
 9. The Ice Road, elokuva
 10. W.A.T, sarja

*Elisan Prior Konsultoinnilla teettämään tutkimukseen osallistui yhteensä 1318 15–75-vuotiasta suomalaista, jotka edustavat vastaa suomalaisia iän, sukupuolen, asuinpaikan ja koulutuksen mukaan. Kysely toteutettiin joulukuussa 2021.

Kuvat: Ivalo | Jälkeläiset | KultakalaMies joka kuoli

Elisa Viihde Viaplay on kotimainen suoratoistopalvelu, joka tavoittaa viikoittain satojatuhansia katsojia. Kerromme asiakkaillemme parhaat tarinat Pohjolasta ja maailmalta. Jatkuvasti uusiutuva tarjontamme sisältää laajan kauttauksen suosittuja Elisa Viihteen ja Viaplayn alkuperäissarjoja sekä kansainvälisiä laatusarjoja, palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, huippu-urheilua suorina lähetyksinä Valioliigasta NHL:ään sekä paljon ohjelmaa myös perheen pienimmille. Elisa Viihde Viaplay -palvelun tarjoavat Elisa Oyj ja Nordic Entertainment Group AB. viaplay.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi