Kotimaisen draaman nousukiito jatkuu – ennätyksellinen määrä Elisa Viihde -alkuperäissarjoja kiinnostavimpien listalla Cannesissa

Elisan kotimaiset sarjatuotannot kiinnostavat jälleen ulkomailla, sillä kansainvälinen raati valitsi kolme Elisa Viihde -alkuperäissarjaa vuoden 12 odotetuimman, korkeatasoisen draamasarjan joukkoon Cannesin MIPDrama Buyers Summit -tapahtumaan. Mukaan valittiin tekeillä olevat sarjat ‘Munkkivuori’, ‘Rosvopankki’ ja ‘Korvessa kulkevi’.

Vuosittain järjestettävä draamasarjojen esittelytapahtuma MIPDrama Buyers Summit esittelee draamasarjojen kiinnostavimmat tulokkaat toimialan edustajille. Ehdolla oli yhteensä 41 draamasarjaa 23 maasta, ja tapahtuman raati valitsi näistä 12 kiinnostavinta uutuutta, jotka esitellään 3. huhtikuuta Cannesissa. Tapahtuman raati koostui johtavista globaaleista alan edustajista.

Tänä vuonna esillä on ennätyksellinen määrä suomalaisia draamasarjoja, ja jopa neljännes sarjoista on kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja. Mukaan valittiin Jani Volasen yhteen 80-luvun kesään sijoittuva ’Munkkivuori’, Suomen pankkikriisiin pureutuva poliittinen trilleri ’Rosvopankki’ sekä Oulussa kuvattu saaristojännäri ’Korvessa kulkevi’. Aiempina vuosina kiinnostavimpien sarjojen joukkoon on valittu Elisa Viihde -alkuperäissarjat ‘Nyrkki’, ‘Ivalo’ ja ‘Bullets’.

‒ Kolmen Elisa Viihteen alkuperäissarjan valinta MIPDramaan on hieno osoitus sarjojemme kansainvälisestä kiinnostavuudesta. Elisa on merkittävä suomalaisen kulttuurisisällön tilaaja ja kotimaisen draaman rahoittaja, ja panostuksemme kotimaiseen draamaan jatkuvat. Kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa julkaistaan tänä vuonna noin 70 Pohjoismaista alkuperäissarjaa, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Elisa Viihteen alkuperäissarjoista on tullut myös vientituote, ja tv-sarjavienti kattaa jo yli 50 maata Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Cannesiin valittuja sarjoja myydään ulkomaisille palveluille ja kanaville kansainvälisten levittäjien toimesta.

Elisa Viihde -alkuperäissarjat tullaan näkemään Suomessa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Elisa Viihde Viaplayssa syksyllä 2022 julkaistava Munkkivuori on Jani Volasen ohjaama ja käsikirjoittama draamasarja, jonka tuottaa Elisan tilaamana Rabbit Films. Sarjan vastaavat tuottajat ovat Minna Haapkylä ja Olli Suominen. Kansainvälisenä levittäjänä toimii Keshet International, ja sarja toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin, Suomen elokuvasäätiön ja Nelosen kanssa.

Elisa Viihde Viaplayssa 2023 julkaistava Korvessa kulkevi on Jussi Hiltusen ohjaama, ja sen ovat käsikirjoittaneet Aleksi Puranen, Antti Kairakari ja Oona Haapaniemi. Sarjan tuottaa Elisan tilaamana Whatevergroup Oy, jonka tuottaja on Antti Kaarlela. Kansainvälisenä levittäjänä toimii Dutch Features, ja sarja toteutetaan yhteistyössä Handmade films in Norwegian woodsin, Business Finlandin, Business Oulun sekä Suomen elokuvasäätiön kanssa.

Elisa Viihde Viaplayssa 2023 julkaistava Rosvopankki on, Elisan tilaama ja Moskito Televisionin tuottama, 1990-luvun alun pankkimaailmaan sijoittuva poliittinen draamatrilleri. Sarjan ohjaa Matti Kinnunen, joka vastaa myös konseptista yhdessä käsikirjoittaja Mikko Reitalan ja tuottaja Mari Kinnusen kanssa. Vastaavina tuottajina toimivat Mari Kinnunen ja Riina Kullas. Sarja on toteutettu yhteistyössä Aurora Studiosin, Finnish Impact Film Fundin (FIFF), Nelonen Median, Suomen elokuvasäätiön, Viron elokuvainstituutin ja Stellar Filmin kanssa. Rosvopankin kansainvälisestä levityksestä vastaa Fremantle.

Linkit: Munkkivuori tiedote | Rosvopankki tiedote | Korvessa kulkevi tiedote 

Kuvat: Munkkivuori | Rosvopankki | Korvessa kulkevi

Elisa Viihde Viaplay on kotimainen suoratoistopalvelu, joka tavoittaa viikoittain satojatuhansia katsojia. Kerromme asiakkaillemme parhaat tarinat Pohjolasta ja maailmalta. Jatkuvasti uusiutuva tarjontamme sisältää laajan kauttauksen suosittuja Elisa Viihteen ja Viaplayn alkuperäissarjoja sekä kansainvälisiä laatusarjoja, palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, huippu-urheilua suorina lähetyksinä Valioliigasta NHL:ään sekä paljon ohjelmaa myös perheen pienimmille. Elisa Viihde Viaplay -palvelun tarjoavat Elisa Oyj ja Nordic Entertainment Group AB. viaplay.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi