Kuntien ja seurakuntien teleoperaattoripalveluiden toimittajaksi Telia

Julkisen sektorin yhteishankintayksikkö Hansel valitsi kilpailutuksen perusteella Telia Finlandin toimittajaksi kuntien ja seurakuntien teleoperaattori- ja viestintäpalveluratkaisuille.

Hanselin kanssa allekirjoitettu puitesopimus kattaa noin 175 000 mobiililiittymää sekä vaihde- ja asiakaspalvelujärjestelmiä asiantuntijapalveluineen. Arvoltaan merkittävä puitesopimus on voimassa vuoteen 2024 asti, ja sitä voivat käyttää siihen ennakkoon liittyneet kunnat, kuntayhtiöt, seurakunnat ja sairaanhoitopiirit.

”Olemme tyytyväisiä onnistuneesta yhteishankintakilpailutuksesta, jonka pohjalta voimme tarjota asiakkaillemme kattavan ja kustannustehokkaan puitesopimuksen teleoperaattoripalveluiden osalta”, Hanselin kategoriajohtaja Susanna Närvänen toteaa.

”Olemme olleet pitkään julkishallinnon organisaatioiden kumppanina tärkeiden IT- ja teleoperaattoripalveluiden kehittämisessä ja tuottamisessa. Tämä sopimus jatkaa meille keskeistä kumppanuutta ja uusien teknologioiden hyödyntämistä kuntien ja kaupunkien kasvaviin tarpeisiin”, Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen sanoo.

Julkishallinnolle toimitettavien palveluiden myötä Telian markkinaosuus mobiililiittymissä kasvaa merkittävästi. Osana puitesopimusta kaupungeille ja kunnille toimitetaan Pohjoismaiden johtava digitaalinen asiakaspalveluratkaisu, Telia ACE, joka käsittelee 150 miljoonaa puhelua ja 200 miljoonaa digitaalista yhteystietoa vuodessa.

“Sopimuksen kautta voimme tarjota julkishallinnon toimijoille Pohjoismaiden johtavat liittymä- ja asiakaspalveluratkaisut. Uudet digitaaliset asiakaspalveluratkaisut voivat pohjautua esimerkiksi tekoälyn tehokkaaseen hyödyntämiseen asiakastapaamisissa kaikilla alustoilla ja kanavilla”, Telia Finlandin yritysliiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Rapo kertoo.

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.