Kymenlaakson alueen 5G-verkko täydentyi – Iitti sai Elisan 5G:n

Iitissä verkko on käytettävissä ensimmäisessä vaiheessa Kausalan alueella.

Iitti on jo 42. Elisan 5G-paikkakunta ja valtakunnallisesti verkon alueella asuu jo yli 1,6 miljoonaa suomalaista. Elisa on ensimmäinen operaattori joka on rakentanut 5G-verkon Iittiin.

– Kuten sloganimmekin sanoo, Iitti on Suomen nopein kunta. Nyt se pätee myös mobiiliyhteyksiin. Strategiamme mukaisesti haluamme hyvien tietoliikenneyhteyksien avulla varmistaa alueellisen tasa-arvon ja 5G tuo meille tähän erinomaiset valmiudet. Olisi myös mielenkiintoista selvittää, miten 5G:n avulla voitaisiin helpottaa esimerkiksi etätyöntekijöiden ja maatalousyrittäjien työtä, Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm pohtii.

Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti eri puolella Suomea. Verkon alueella asuu jo yli 30 % suomalaisista. 5G:tä voi hyödyntää yksittäisen mobiililaitteen yhteytenä, sekä kodin kiinteän yhteyden korvaajana. Elisa 5G Kotinetti on erinomainen ratkaisu pientaloon esimerkiksi silloin, kun kuituyhteyttä ei ole saatavilla tai 4G-yhteys ei riitä palvelemaan koko perheen tarpeita.

– Jos perheenjäsenistä yksi puhuu videopuhelua, toinen käyttää viihdepalveluja ja pari pelaa verkkopelejä, ei nykyinen yhteysnopeus vain yksinkertaisesti riitä niin suurelle datamäärälle. 5G mahdollistaa kotona jopa gigan yhteysnopeuden, eli kaistaa riittää varmasti isonkin perheen tarpeisiin, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Mikkelissä, Kotkassa, Rovaniemellä, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa, Kauniaisissa, Iitissä ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj