Kymijoen varrella tieto virtaa vauhdilla – Telian ja DNA:n 5G-verkon rakennus Kouvolan Anjanlankoskella alkaa

Telian ja DNA:n yhteisesti omistama Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Kouvolan Anjalankoskella. Rakennustöiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu, ja samalla myös 4G-yhteydet paranevat.

5G-verkko tuo nykyistä nopeammat yhteydet Kouvolan Anjalankoskelle. Yhteisverkon rakennustöitä tehdään alueella maalis-huhtikuussa.

Paikalliselle yritystoiminnalle enemmän mahdollisuuksia

Parempien yhteyksien myötä suuret yritykset voivat rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Privaattiverkot tarjoavat lyhyen viiveen, taatun kapasiteetin ja suljetun verkon kriittisiin, reaaliaikaisiin käyttötarpeisiin. Korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet.

5G-verkko tarjoaa myös pienille yrityksille entistä paremman mahdollisuuden rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. Pienessä yrityksessä yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi ja yhteydenjakoon.

Hyötyjä myös arkeen ja vapaa-ajalle

5G-verkko parantaa käyttökokemusta merkittävästi. Esimerkiksi jatkuvasti suositummat suoratoistopalvelut vaativat verkolta enemmän kapasiteettia. Uuden 5G-verkon avulla viihdesovellusten käyttö, etätyöt ja pelaaminen onnistuvat paremmin, kun viiveitä on vähemmän ja sovellukset reagoivat välittömästi.

Mitä ja milloin Kouvolan Anjalankoskella tapahtuu?

 Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 20. maaliskuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 7. huhtikuuta. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 31 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Kouvola: Anjala, Enäjärvi, Haapala, Inkeroinen, Juhola, Jääränmaa, Kaipiainen, Keltakangas, Kirstinkallio, Marinkylä, Metso, Myllykoski, Ruotila, Saarenmaa, Saittara, Savero, Saviniemi, Silmu, Sippola, Tehtaanmäki ja Utti
  • Hamina: Kannusjärvi, Onkamaa, Paijärvi, Pyhältö ja Suuri-Uski

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

 

Suomen Yhteisverkko

Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

Telia

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja lähes 4,5 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2022 oli 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso lisää: www.telia.fi/medialle, Twitter: @teliafinland, LinkedIn: @Telia