Laitekauppa jatkui toukokuussa vahvana – 5G-puhelinten valikoima laajeni ja älykellojen myynti kiihtyi

Puhelinten kysyntä oli toukokuussa vahvaa etenkin lapsille ja nuorille suunnattujen älypuhelinten osalta, ja lisäksi 5G-puhelinten valikoima jatkoi laajenemistaan. Älykellojen myynti kasvoi yli 50 % huhtikuuhun verrattuna. Älykellojen suosion lisääntymisen myötä eSIM-liittymien määrä on moninkertaistunut viimeisen vuoden aikana.

Laitemyynti kokonaisuudessaan jatkui toukokuussa huhtikuun tavoin vahvana. Myydyimpien puhelinten listauksessa ei tapahtunut suuria muutoksia huhtikuuhun verrattuna.

”Myyntitilaston kärkeen puhelimissa nousi Samsung Galaxy A40, jota hankitaan paljon lasten ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Samaan aikaan 5G-puhelinten kysyntä jatkaa vahvaa kasvuaan, kun valikoimaan tulee jatkuvasti uusia vaihtoehtoja. Viimeisimmät uutuudet ovat Xiaomin ja Motorolan 5G-mallit”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Yrityspuolen myydyimpien puhelimien listalla kärkipaikkaa pitää edelleen Samsung Galaxy A40 ja uutena tulokkaana listoille nousi Applen edullinen uutuus iPhone SE.

Kesä ja lisääntynyt ulkona liikkuminen sai älykellojen myynnin kovaan kasvuun

Toukokuun myydyimpien älykellojen listalta löytyy peräti kuusi eri valmistajaa, ja uusimpana tulokkaana joukkoon ponnisti Polar Ignite -kello. Jo vuoden ajan kärkipaikkaa ovat pitäneet eSIM-liittymällä varustetut älykellot Applelta ja Samsungilta. Etenkin kesän lähestyessä liittymällä varustetut kellot ovat suosittuja, kun puhelimen voi jättää halutessaan kotiin jos lähtee vaikkapa pyörälenkille, luontoon kävelemään tai ostoksille.

”Eniten älykellosta saa irti liittymän kanssa ja eSIM-liittymien määrä onkin kasvanut moninkertaiseksi viimeisen vuoden aikana. Älykellot ovat olleet tässä kasvussa merkittävä tekijä, sillä eSIM-tekniikalla varustetut kellot pysyvät jatkuvasti myyntitilastojen kärjessä”, Jussi Vuorinen kertoo.

Toukokuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa huhtikuun sijoitus)

1 (2)   Samsung Galaxy A40
2 (1)   Apple iPhone 11
3 (5)   Apple iPhone SE (2020)
4 (4)   Samsung Galaxy A20e
5 (-)    Samsung Galaxy A71
6 (8)   Apple iPhone 7
7 (-)    Samsung Galaxy S10e
8 (3)   OnePlus 7T
9 (-)    Huawei P Smart 2019
10 (9) OnePlus 8 Pro 5G

Toukokuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa huhtikuun sijoitus)

1 (1)   Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
2 (4)   Huawei Watch GT2
3 (-)    Garmin Vivoactive 4
4 (3)   Samsung Galaxy Active2 4G
5 (-)    Garmin VENU 43mm
6 (2)   Samsung Galaxy Watch 4G
7 (-)    Polar Ignite
8 (7)   Huawei Watch GT2e
9 (5)   Honor Watch Magic 2
10 (-)  Garmin Vivomove 3S Sport

Toukokuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa huhtikuun sijoitus)

1 (1)   Samsung Galaxy A40
2 (2)   Apple iPhone 11
3 (4)   Nokia 7.2
4 (-)    Apple iPhone SE
5 (3)   Samsung Galaxy A20e
6 (5)   Samsung Galaxy A51
7 (6)   Samsung Galaxy Xcover 4S
8 (10) Samsung Galaxy A71
9 (8)   Apple iPhone XR
10 (-)  Samsung Galaxy S10

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.