Laitteiden kysyntä erityisen vahvaa – Samsungit myydyimpiä puhelimia kesäkuussa

Kesäkuussa myydyimpien puhelinten listauksessa kärkipaikat menivät Samsungin puhelimille, joista myydyimpänä Galaxy A20e -malli. Samsungin perässä hengitti tiukasti Apple kahdella suositulla puhelinmallillaan. Älykellojen myyntitilastossa kärjessä jatkoi jo kolmatta kuukautta peräkkäin Applen eSIM -yhteydellä varustettu kello.

”Matkapuhelinten myynnissä on pikkuhiljaa palattu Koronan aiheuttaman notkahduksen jälkeen tyypillisille tasoille. Kodin laitteiden kysyntä on puolestaan ollut koko kevään ja alkukesän ajan jopa aiempia vuosia selvästi suurempaa”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Samsungin puhelinmalli on ollut tämän vuoden puolella jopa viitenä kuukautena myydyin ja kesäkuussa kysyntä jatkui edelleen vahvana.

”Kesän edullisemmat tarjouspuhelimet ovat olleet suosittuja ja se näkyy perinteiseen tapaan myyntitilastoissakin. Myydyimpien puhelinten listalla usein mukana ollut Samsung Galaxy A20e pomppasi tällä kertaa aivan kärkeen”, kiteyttää Vuorinen.

Yrityspuolen myydyimpien puhelimien listalla kärkipaikalla on toukokuun tapaan Samsung Galaxy A40. Kymmenen myydyimmän puhelimen listalle nousi peräti seitsemän Samsungin laitetta.

Lahjakorttikampanja pienyrittäjiä tukemassa ja älykellot suosiossa

Telia aloitti yhdessä laitevalmistajien kanssa lahjakorttikampanjan, jossa asiakkaat saavat valittujen laitteiden oston yhteydessä 30 euron arvoisen lahjakortin pienyrittäjän liikkeeseen. Lahjakortteja jaetaan kampanjan aikana 300 000 euron arvosta. Tällä tuetaan pieniä yrityksiä haastavassa tilanteessa.

”Lahjakorttikampanja on otettu positiivisesti vastaan ja myös mukana olevat yrittäjät ovat olleet otettuja Telian ja laitevalmistajien kädenojennukseen vaikeassa tilanteessa. Lahjakortteja on ensimmäisen kampanjaviikon aikana jaettu jo tuhansia”, Jussi Vuorinen kertoo.

”Älykellojen myynnissä näkyy ihmisten kiinnostus omien liikuntasuoritusten ja hyvinvoinnin seuraamiseen. Suosituimpia kelloja ovat olleet yleisesti eSIM -liittymällä varustetut laitteet, kuten kesäkuussakin eniten myyty Apple Watch Series 5 GPS + Cellular -malli”, sanoo Vuorinen.

Kesäkuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa toukokuun sijoitus)

1 (4) Samsung Galaxy A20e
2 (1) Samsung Galaxy A40
3 (2) Apple iPhone 11
4 (3) Apple iPhone SE (2020)
5 (-) Huawei P Smart
6 (8) OnePlus 7T
7 (6) Apple iPhone 7
8 (5) Samsung Galaxy A71
9 (-) Samsung Galaxy A51
10 (-) Honor 7S

Kesäkuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa toukokuun sijoitus)

1 (1) Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
2 (2) Huawei Watch GT 2
3 (5) Garmin VENU
4 (9) Honor Watch Magic 2
5 (6) Samsung Galaxy Watch 4G
6 (4) Samsung Galaxy Active2 4G
7 (10) Garmin Vivomove 3S Sport
8 (-) Apple Watch Series 5 GPS
9 (8) Huawei Watch GT2e
10 (-) Garmin Fenix 6

Kesäkuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa toukokuun sijoitus)

1 (1) Samsung Galaxy A40
2 (7) Samsung Galaxy Xcover 4s
3 (4) Apple iPhone SE
4 (3) Nokia 7.2
5 (6) Samsung Galaxy A51
6 (2) Apple iPhone 11
7 (5) Samsung Galaxy A20e
8 (-) Samsung Galaxy A8
9 (-) Samsung Galaxy S10e
10 (8) Samsung Galaxy A71

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.