Lokakuussa pyörremyrsky puhelinkaupassa – ”5G-puhelinten suosio on nyt huimaa”

Lokakuussa kännyköiden myyntilistalla kävi puhuri. Listalle nousi kuusi uutta puhelinta ja voiton vei yllättäen Motorola. Perinteiset kilpakumppanit, Samsung, OnePlus ja Apple, veivät loput listasijoitukset. 5G-puhelinten osuus myydyistä puhelimista nousi jo 80 prosenttiin.

”Huikea määrä muutoksia listalla ja ykkösenä totaalinen yllättäjä! Motorolan ykkössija selittyy onnistuneella kampanjoinnillamme, eli varsinkin lokakuisilla Luurinmetsästyspäivillä. Luurinmetsästys näkyy muutenkin listalla voimakkaasti, mutta vielä voimakkaampi trendi on kuitenkin 5G-puhelimein menestyskulku.  Niiden osuus nousi syyskuun 60 prosentista lokakuussa jo 80 prosenttiin”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Lokakuun myyntilistalle nousi siis ennätykselliset kuusi uutta puhelinmallia, joita ei syyskuun listalla ollut. Uusista iPhone-malleista yksi nousi listalle.

Uuden iPhonen vastaanotto on ollut positiivinen ja myyntiluvut kasvavat edelleen. Jännityksellä odotan, mikä puhelin nousee loppuvuoden myyntisesongin, eli Singles Dayn, Black Fridayn sekä tietysti joulun, kuninkaaksi”, Saranpää pohtii.

80 prosenttia myydyistä puhelimista 5G-luureja

Lokakuussa jo 80 prosenttia myydyistä puhelimista oli 5G-puhelimia.

”5G-puhelinten suosio on nyt huimaa, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää, kun 5G on jo enemmistön saatavilla”, Markku Saranpää kertoo.

Telian Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on jo yli 3 miljoonan suomalaisen saatavilla. 5G-väestöpeitto on noussut suurimmissa kaupungeissa yli 80 % tason. Rakentaminen jatkuu vauhdikkaana loppuvuonna, kun rakentaminen on käynnistynyt myös Suomen Yhteisverkon alueella Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Lokakuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (-)       Motorola Moto E6i 2/32GB DS  
2 (-)       Samsung Galaxy A22 5G              
3 (3)      Apple iPhone 12 5G       
4 (-)       OnePlus Nord 5G DS      
5 (10)    Samsung Galaxy A52s 5G            
6 (-)       OnePlus Nord 5G N10   
7 (-)       Apple iPhone 13 Pro Max 5G     
8 (1)      Samsung Galaxy A32 5G              
9 (4)      Samsung Galaxy A21s   
10 (-)     Samsung Galaxy S20 FE 5G         

Lokakuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (1)      Samsung Galaxy A32 5G
2 (2)      Samsung Galaxy A32 LTE
3 (-)       Samsung Galaxy A52 5G
4 (8)      Samsung Galaxy A52s 5G
5 (5)      Apple iPhone 12 5G
6 (3)      Apple iPhone SE
7 (6)      Samsung Galaxy Xcover 5
8 (10)    Samsung Galaxy S21 5G
9 (-)       Nokia X10 5G
10 (-)     Apple iPhone 12 mini 5G

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.