Luotettavuudesta tuli erottautumistekijä – Elisa jatkaa investointejaan Suomeen ja rakentaa valokuituyhteyksiä 200 miljoonalla eurolla

Valokuitua kodin yhteydeksi harkitsevat asiakkaat kaipaavat nyt läpinäkyviä sopimuksia ja luotettavia toimitusprosesseja. Elisa rakentaa valokuituverkkoa Suomeen 200 miljoonalla eurolla tulevina vuosina ja tuo näin valokuituyhteyden yhä useampaan kotitalouteen. Myös panostukset 5G-mobiiliverkkoon jatkuvat.

Suomessa kodin nettiyhteyksien markkina on viime vuosina aktivoitunut, ja valokuitua tarjoavat myyntikirjeet ovat tulleet tutuksi ympäri maan. Asiakkaiden kiinnostus kodin yhteysvaihtoehtoja kohtaan on kasvanut, ja keskustelu sopimusten selkeydestä ja toimitusehdoista lisääntynyt.

─ Elisa on maailman ensimmäisten joukossa tuonut suomalaiskotien- ja yritysten käyttöön uusimmat yhteysteknologiat, kuten 5G-verkon ja valokuidun. Kuituyhteyksiä olemme rakentaneet jo vuosikymmeniä, ja valonnopea kiinteä yhteytemme on tällä hetkellä saatavilla yli miljoonaan asuin- ja liikehuoneistoon. Olemme kiinteän verkon liittymien markkinajohtaja ja vahvistamme johtoasemaamme tuomalla Elisan kuituyhteyden yhä useammalle asiakkaalle, kertoo Elisan Henkilöasiakkaat-liiketoiminnan johtaja Vesa-Pekka Nikula.

Kuitu saapuu yhä useammalle sitä kaipaavalle – yksinkertaisuus on valttia yhteyttä hankkiessa

Tulevien vuosien aikana Elisa laajentaa valokuituverkkoaan 200 miljoonalla eurolla, mikä tarkoittaa kymmeniä tuhansia kuidutettuja huoneistoja ympäri Suomea. Valokuitua rakennetaan asiakkaiden tarpeisiin peilaten, ja tulevien kuitualueiden asukkaisiin ollaan yhteydessä hyvissä ajoin.

─ Olemme rakentaneet Suomeen tietoliikenneyhteyksiä 140 vuotta ja nähneet eri teknologiasukupolvien kehityksen. Nyt valokuitu tekee entistä vahvemmin tuloaan Suomeen, ja siksi kasvatamme valokuituinvestointien osuutta. Asiakkaamme arvostavat prosessin helppoutta nettiyhteyttä hankkiessaan: Elisalta saa välittömästi laajakaistayhteyden käyttöön valokuidun rakentamisen ajaksi, ja rakennustöiden valmistuttua yhteys päivittyy valokuituyhteydeksi, Nikula havainnollistaa.

Kaiken lähtökohtana on, että Elisa rakentaa valokuituyhteyden jokaiseen kohteeseen, johon se on luvattu rakentaa. ─ Tällä hetkellä valokuitua rakennetaan Suomessa monenkirjavilla malleilla. Elisan hinnoittelumalli on selkeä ja yksinkertainen, eikä se sisällä asiakkaalle yllätyksiä, kuten määräaikaisia sopimuksia, sakkoja tai laskuja monelta eri toimijalta. Lisäksi valokuituverkkomme on ja pysyy kotimaisessa omistuksessa, mikä tuo mielenrauhaa asiakkaalle.

Valokuitu, 5G, kaapelimodeemi… mikä on paras yhteysratkaisu omaan kotiin?

5G, valokuitu ja kaapelimodeemi ovat ne tekniikat, joiden avulla valtaosa Suomen asukkaista käyttää digipalveluita kotonaan. Kaikilla tekniikoilla on mahdollista päästä gigabitin tiedonsiirtonopeuteen, ja ne vastaavat nykypäivän ja tulevaisuuden netinkäytön tarpeisiin. Parhaan ratkaisun määrittelee asiakkaan tilanne ja tarve, eikä yksikään teknologia ole automaattisesti ylitse muiden.

─ Suuri osa suomalaisista kokee mobiiliverkon toimivana kodin yhteysratkaisuna niin maaseudulla, taajamissa kuin kaupungeissakin. Mobiiliverkko on joustavuudessaan ylivoimainen, ja sen avulla laajakaistayhteyden voi ottaa vaikka kesämökille mukaan. Valokuitu on erinomainen ratkaisu muun muassa silloin, kun yhteyteen halutaan sitoutua pitkälle tulevaisuuteen, ja sitä käyttää useampi henkilö sekä iso määrä kodin älylaitteita samanaikaisesti. Autamme asiakkaita valitsemaan omalle kodille parhaan ratkaisun kiinteän ja mobiiliverkon valikoimastamme, Nikula summaa.

Nykyisellään Elisan valonnopea yhteys on jo saatavilla yli miljoonaan kotitalouteen ja liikehuoneistoon Suomessa valokuidulla tai kaapelimodeemilla toteutettuna, ja sen saatavuuden omaan osoitteeseen voi tarkistaa osoitteesta https://elisa.fi/netti/. Elisan kattava 5G-verkko löytyy yli 240 paikkakunnalta ja kattaa yli 88 % suomalaisista. Mobiiliverkon kuuluvuustiedot löytyvät osoitteesta https://elisa.fi/kuuluvuus/ .

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi