Maailman suosituimpiin lasten älykelloihin kuuluva turvallinen Spacetalk on yksinoikeudella uusi lisäys Elisan valikoimaan

Elisa tuo laajaan valikoimaansa uuden, lapsille tarkoitetun Spacetalk Adventurer
-älykellon, jonka myyntiin sillä on Suomessa yksinoikeus. Elisan ja australialaisen teknologiayritys Spacetalkin yhteistyö takaa lapsille turvallisen tavan tutustua digitaalisuuteen.


Edistääkseen lasten turvallisuutta ja hyvinvointia Elisa laajentaa valikoimaansa yhdellä maailman suosituimmista lasten älykelloista, ja tuo pakettiin kaiken tarvittavan. Australialaisen Spacetalkin kehittämä Spacetalk Adventurer on suunniteltu lapsiperheiden tarpeisiin. Yhteistyössä Elisan kanssa palvelulle on muotoiltu liittymätuotteistus, jonka avulla kaikkia laitteen ominaisuuksia voi käyttää yhdellä kuukausimaksulla. Jotta käyttöönotto olisi mahdollisimman helppoa, jokainen laite on tarvittavalla SIM-kortilla varustettu. Laitteessa on 4G-älykello ja -puhelin, sekä GPS-paikannin, kaikki samassa paketissa. Älykellon internetin käyttöä on rajattu, joten lapsi ei tahtomattaan altistu sosiaaliselle medialle tai häiriinny internetissä olevasta haitallisesta sisällöstä.

– Spacetalkin kanssa toteutettu yhteistyö tuo erinomaisen lisän arjen hyvinvointia ja turvallisuutta edistävään valikoimaamme. Kokonaisratkaisulla pystymme tarjoamaan perheille mielenrauhaa lasten digitaalisuuteen tutustumisessa. Arkea helpottavat, luotettavat digitaaliset ratkaisut ovat Elisan toiminnan ydintä, ja yhteistyössä Spacetalkin kanssa autamme perheitä pitämään yhteyttä yhä helpommin ja turvallisemmin. Tulevaisuudessa laajennamme yhteistyötä myös muihin ratkaisuihin, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Olli-Pekka Nokkonen.

Spacetalk edistää lapsen turvallisuutta ja helpottaa perheen yhteydenpitoa
Puhelut, viestit ja tarkka GPS-tekniikka pitävät lapsen yhteydessä hänelle tärkeimpiin ihmisiin. Turvallisten kontaktien luettelon avulla vanhemmat ja huoltajat voivat varmistua, että laitteella on vain tarpeelliset yhteystiedot. Jos lapsi on avun tarpeessa, hän voi SOS-hälytyspainikkeella lähettää hälytyksen tarkasta sijainnistaan. Huoltajien mielenrauhaa lisää myös se, että he voivat hallita laitetta Spacetalk-sovelluksen kautta. Sovellus voidaan asentaa useille laitteille, mikä mahdollistaa koko perheen yhteydenpidon.

– Olemme innoissamme yhteistyöstä Elisan kanssa, ja lasten älykellojemme tuomisesta suomalaisten perheiden saataville. Lasten turvallisuus ja hyvinvointi ovat aina olleet ensisijaiset painopisteemme. Olemme iloisia siitä, että Elisan asiakkaat voivat nyt nauttia Spacetalk-kokemuksesta huoltajille tarkoitetun mobiilisovelluksemme ja innovatiivisten lapsille tarkoitettujen laitteiden avulla, joiden myötä perheet voivat turvallisesti pitää yhteyttä, toteaa Spacetalkin toimitusjohtaja Mark Fortunatow

Älykellon voi asettaa lukujärjestyksen mukaan ajastettuun koulu-tilaan, jolloin kellon ominaisuudet eivät ole lapsen käytössä. Näin oppiminen ei häiriinny kesken koulupäivän. Sovelluksen avulla vanhemmat ja huoltajat voivat hallita, ketkä saavat lapseen yhteyden puhelimitse tai viestittämällä, ja näkevät milloin tahansa, missä lapsi liikkuu. Kello mittaa lapsen sykettä koko päivän ajan, ja askelmittari kannustaa häntä pysymään aktiivisena. Lisäksi kellosta voi muun muassa tarkistaa sääennusteen.

Spacetalk Adventurer -älykellon myynti alkaa Elisan myymälöissä ja verkkokaupassa viikolla 44.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj