Maailmanluokan tietokonefestivaali Assembly alkaa tänään – Verkkoon siirtynyt tapahtuma tarjoilee ajanvietettä kaikille

Maailmanluokan tietokonefestivaaliksi kasvanut Assembly alkaa tänään keskiviikkona. Nyt ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisesti järjestettävä festivaali on maksuton ja avoin kaikille. Assembly Online tarjoaa paljon ohjelmaa ja aktiviteetteja vaikkapa syyslomaa viettävälle nuorisolle.

”Näille festareille voi osallistua kuka vaan ja mistä tahansa! Ohjelmasta löytyy paljon digikulttuurin eri osa-alueita aina koodaus- ja Minecraft-workshopeista ammattilaisturnauksiin asti. Vaikka festivaalia tehdäänkin nyt etänä ja verkossa, mukana ovat samat aktiviteetit kuin live-tapahtumissakin. Festivaali ei siis todellakaan ole vain passiivista live-streamin katsomista”, kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Assembly Online 2020 järjestetään 14.-18.10.2020 osoitteessa assembly.org. Kaikki voivat osallistua festivaaleille verkkosivujen kautta. Ohjelmassa on joka päivä kaikille avoimia livelähetyksiä, esports-turnauksia, pelaamista, luentoja ja kilpailuja digitaalisen kulttuurin alueelta. Lähetyksiin pääsevät kotilanit ja pelitilat ympäri Suomea. Online-tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton, ja sitä voi seurata myös mtv-palvelussa.

Festivaaleilla järjestetään myös keskustelu vastuullisesta pelaamisesta ja huipulle tähtäämisestä. Pelaaminen on perheestä -tilaisuus järjestetään torstaina 15.10. klo 14.45.

”Pelaaminen kuuluu kaikille. Perheissä pelaaminen voi kuitenkin aiheuttaa ristiriitoja, joten yhteiset pelisäännöt kannattaa luoda. Haluamme Assemblyn kanssa tuoda pelaamista näkyväksi laajemmallekin yleisölle ja tehdä pelaamisesta harrastuksen muiden joukossa”, kertoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Assembly Onlinen ohjelma järjestetään pääosin suomeksi. Verkkotapahtuma on ilmainen, kaikille avoin ja ikärajaton.  

Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018. Yhdessä yritykset pyörittävät muun muassa Telia Esports Series -e-urheilusarjaa, joka laajeni tänä kesänä Pohjoismaihin.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.