Maaliskuussa puhelinten myyntilistalla nähtiin 5G:n ylivoimaa – Apple ja Samsung taas kilpasilla

Maaliskuussa puhelinten myyntilistalla käytiin tiukka kamppailu, jossa taistelivat tutut kilpakumppanit, Apple ja Samsung. Kumpikin valmistaja vei listalta viisi sijaa, eikä muille valmistajille jäänyt yhtään listasijoituksia. Samsung kiri tällä kertaa kolmoisvoittoon. Lisämausteen kisaan toi 5G, sillä 80% myydyimmistä puhelimista oli 5G-puhelimia.

”Huomaan toistelevani kuukaudesta toiseen, että Apple ja Samsung hallitsivat taas listaa. Näin oli myös maaliskuussa. Eri mallien menestys listalla vaihtelee kyllä kuukausittain, ja mallikäyristä onkin luettavissa enemmän trendejä, kuten nousussa oleva 5G. Selvästi nousussa ovat myös ihmisten arvomaailmaa kuvaavat valinnat, mikä näkyy varsinkin kierrätyspuhelimien myyntimäärien kasvuna”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Myös erilaiset kampanjat muovaavat listaa.

”Maaliskuussa jo perinteeksi muodostunut Luurinmetsästys-kampanjamme sai asiakkaat taas sankoin joukoin liikkeelle sekä Telia Kauppoihin ja verkkokauppaamme. Asiakaspalautteen perusteella varsinkin verkkokauppamme nopeaa toimitusta arvostetaan. Useimmissa tapauksissa ennen klo 18 tehdyt tilaukset ovat asiakkailla jo seuraavana päivänä.”, Saranpää linjaa ja jatkaa:

”Kun yhä useampi myyty puhelin on 5G-kykyinen, myös 5G-liittymät liikkuvat entistä hanakammin asiakkaiden ostoskoreihin.”

Telian kotimaisen Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on nyt jo yli 3,7 miljoonan suomalaisen saatavilla.

Maaliskuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (2)     Samsung Galaxy A02s          
2 (-)      Samsung Galaxy S21 5G      
3 (1)     Samsung Galaxy A52s 5G    
4 (4)     Apple iPhone 13 5G  
5 (5)     Apple iPhone 13 Pro Max 5G
6 (-)      Apple iPhone XR       
7 (3)     Samsung Galaxy A22 5G      
8 (10)   Samsung Galaxy A32 5G      
9 (7)     Apple iPhone 13 Pro 5G        
10 (6)   Apple iPhone 12 5G                                                              

Maaliskuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (1)     Samsung Galaxy A32 5G
2 (8)     Samsung Galaxy S21 5G
3 (7)     iPhone 12 5G
4 (5)     Samsung Galaxy A52s 5G
5 (6)     Samsung Galaxy A22 5G
6 (9)     iPhone 13 5G
7 (2)     Samsung Galaxy Xcover 5
8 (-)      Doro 731X
9 (4)     Samsung Galaxy A52 5G
10 (-)    iPhone 11

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.