Merkittävä askel 5G-kehityksessä: Applen ensimmäisten 5G-puhelinten myynti alkaa

Apple julkisti uudet, ensimmäiset 5G-puhelimensa tiistai-iltana 13.10.2020. Elisa aloittaa odotettujen Applen puhelinten myynnin seuraavasti:

  • IPhone 12 ja iPhone 12 Pro -puhelinten ennakkomyynti alkaa 16.10.2020 ja toimitukset asiakkaille alkavat 23.10.2020.
  • IPhone 12 Mini ja iPhone 12 Pro Max -mallien ennakkomyynti alkaa 6.11.2020 ja toimitukset asiakkaille alkavat 13.11.2020.

Kyseessä on monen suomalaisen odottamat uutuuspuhelimet, joiden odotetaan vaikuttavan myönteisesti suomalaisten siirtymiseen 5G-teknologian aktiivisiksi käyttäjiksi. Puhelinten 5G-tuen avulla käyttäjät pääsevät hyödyntämään Elisan kattavan 5G-verkon nopeutta ja ruuhkattomuutta.

Elisan henkilöasiakkaiden laiteliiketoiminnasta vastaavan johtajan Ville Valkaman mukaan kyseessä on merkittävä askel 5G-kehityksessä, ja loppuvuonna tullaan näkemään useiden suomalaisten siirtyminen 5G-puhelimen käyttäjiksi.

– Apple on ollut vuosien ajan yksi suosituimmista puhelinmerkeistä asiakkaidemme keskuudessa, ja Applen puhelinmallit löytyvät lähes poikkeuksetta niin kuluttajien kuin yritysten myydyimpien puhelinten Top 10 -listalta, sanoo Valkama.

Applen ensimmäinen 5G-puhelinlanseeraus on erittäin merkittävä askel Suomen 5G-kehityksessä, sillä merkillä on suuri ja uskollinen kannattajajoukkonsa.

– Suuri osa Applea suosivista asiakkaistamme ovat kovin uskollisia merkille. Näin ollen on hienoa, että myös Apple-käyttäjillä on jatkossa mahdollisuus lähteä hyödyntämään 5G-teknologiaa. Applen kannattajat ovat tyypillisesti tarkkoja puhelimestaan, joten uskomme, että asiakaskunnasta löytyy monia, jotka vaativat myös yhteyksiltään parasta laatua, jatkaa Valkama.

– Monissa yrityksissäkin työskentelee iso joukko vannoutuneita Apple-käyttäjiä, jotka ovat yleensä aktiivisimpia älypuhelimen käyttäjiä ja hyötyvät 5G:n tulosta eniten. Applen tuore julkistus on varmasti heille erittäin mieluisa ja uskomme tämän näkyvän Elisan Apple-laitteiden myynnissä yrityksille myönteisesti, Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson toteaa.

5G-puhelimet ovat jo toista kuukautta putkeen olleet myös Elisan myydyimpien puhelinten -listan kolmen kärjessä.

– 5G-puhelimesta on tullut asiakkaidemme valinta. Poikkeuksellinen kevät on opettanut meitä suomalaisia hoitamaan yhä enemmän asioita etänä. Puhelinkin toimii yhä useammin apuna arjen askareiden hoidossa, eikä se enää ole vain soittamista varten, kertoo Valkama.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj