Näitä ominaisuuksia älypuhelimelta odotetaan – 5G nousi asiakkaiden puhelinvalinnaksi

5G-puhelin nousi Elisan kuluttaja-asiakkaiden suosituimmaksi puhelinvalinnaksi ensimmäistä kertaa elokuussa 2020, ja kaksi 5G-mallia oli myös syyskuun myydyimpien listan kolmen kärjessä. 5G-mallien odotetaan nousevan myydyimpien listan kolmen kärkeen myös tulevina kuukausina. Elisan tutkimus* valottaa, mitkä ovat suomalaisille tämän hetken tärkeimmät puhelinominaisuudet.

5G-puhelin vastaa kiireisen ihmisen tarpeisiin, joten sen nousemista myyntilistojen kärkeen oli odotettu Elisalla.

– Suomalaiset ovat yhä kiireisempiä ja arjen askareita halutaan hoitaa mahdollisimman tehokkaasti. 5G mahdollistaa käyttäjälleen parhaat saatavilla olevat yhteydet ja sopii näin kiireisen ihmisen elämään. Toisaalta se mahdollistaa puhelimen käytön myös viihtymiseen, ja videoiden katselu mobiililaitteilla on suomalaisille jo arkipäivää. Hienoa, että suomalaiset näyttävät löytäneen 5G:n edut, kommentoi Elisan henkilöasiakkaiden laiteliiketoiminnasta vastaava Ville Valkama.

5G-puhelimissa on usein saatavilla myös laadukkain ja tuorein saatavilla oleva teknologia, joten myös muut tärkeät ominaisuudet ovat yleensä kunnossa.

Elisan tutkimuksen mukaan puhelimen arvostetuimpia ominaisuuksia ovat kestävä akku (62 %), tallennustila (57 %) ja helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä (49 %)*. Arvostetut ominaisuudet liittyvät puhelimen erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Sitä myötä kun puhelinta on alettu käyttämään entistä enemmän videoiden katseluun ja muuhun netin selaamiseen on akun kulutuskin toisaalta noussut. Puhelimella käsitellään myös yhä enemmän tietoa, joka synnyttää tarpeen tallennustilalle.

– Tutkimuksemme mukaan esimerkiksi lähes 80 prosenttia käyttää mobiililaitteita netin selaamiseen ja lähes 60 prosenttia katsoo lyhyitä videoita viikoittain, kertoo Valkama.

Puhelimessa käytetään myös yhä enemmän erilaisia sovelluksia, jotka vievät tallennustilaa. Toisaalta myös kuvia otetaan paljon. Tämä näkyy tutkimuksen tuloksissa, sillä kameran laatu on lähes joka toiselle tärkeä.

– 5G-puhelimissa on lähtökohtaisesti kestävimmät akut ja eniten tallennustilaa saatavilla. Käyttäjän näkökulmasta helppoutta puhelimen käyttöön tuo erityisesti se, 5G-puhelimella voi käyttää nopeimpia ja laadukkaimpia 5G-yhteyksiä, kun käytössä on 5G-liittymä ja on 5G:n kuuluvuusalueella, valottaa Valkama.

*= Tutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi. Tutkimukseen vastasi 1352 henkilöä. Vastaajat ovat 15–75-vuotiaita suomalaisia internetin käyttäjiä. Aineisto vastaa suomalaisia iän, sukupuolen ja asuinpaikan ja koulutuksen mukaan. Kysely toteutettiin sähköisesti maaliskuussa 2020.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj