Oikeanlaisen opiskelukoneen hankkiminen saattaa olla hankalaa – DNA listaa kesän suosituimmat opiskeluläppärit

Kesän taittuessa kohti syksyä monella opiskelijalla on ollut edessä uuden koneen hankinta. DNA toi kannettavat tietokoneet tuotevalikoimiinsa syyskuussa 2018 ja erityisesti tämän kesän aikana läppäreiden myynnissä on nähty jopa kymmenien prosenttien kasvua kuukausittain.

”Nettikauppamme läppärimyynnissä on näkynyt selkeää kasvua kesän aikana. Kesä on usein aikaa, kun hankitaan läppäreitä syksyn opiskeluja varten, ja valtaosa myydyimmistä läppärimalleistamme on ollut opiskelukoneiksi sopivia”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

DNA:n kesän myydyimmät opiskeluläppärit

  • DNA:n kesän myydyin tuoteperhe on ollut Acerin Chromebook 314- ja 315-mallit. Koneet sopivat erityisesti keveytensä, tietoturvallisuutensa sekä helppokäyttöisyytensä perusteella kaikille opiskelijoille iästä riippumatta. Chromebookit ovatkin laajasti käytössä myös peruskouluissa.
  • Myydyimmät yksittäiset tuotteet olivat Asuksen E407MA ja M509DA. Molemmat mallit myytiin kesällä loppuun, mutta kummallekin on tulossa korvaavat mallit syksyn aikana.
  • Myydyimpien kärkipäässä on ollut Lenovon Ideapad 3 -mallisarja, jossa opiskelijalle parhaita asioita ovat loistava hinta-laatusuhde, kompakti koko sekä suorituskyky.
  • Myös Huawein Matebook D 14” ja D 15” -mallit ovat olleet erittäin suosittuja. Mallit ovat testattu DigabiOS-yhteensopiviksi, minkä lisäksi keveys, ohut koko sekä sormenjälkitunnistautuminen ovat opiskelijalle sopivia tekijöitä.

Muista ainakin nämä asiat läppäriä hankkiessa

Läppärin hankinta lähtee liikkeelle aina käyttäjästä. Opiskelukoneessa on hyvä ottaa huomioon ainakin mallin koko, riittävä akunkesto ja riittävän hyvä suorituskyky, jotta työskentely on mahdollisimman vaivatonta. Näiden lisäksi on varmistettava, että kone tukee kaikkia koulun vaatimia järjestelmiä. Lisäksi voi miettiä, tuleeko konetta käytettyä johonkin muuhunkin kuin opiskeluun.

Lukion ylioppilaskirjoitukset tehdään nykyään tietokoneella. Mallin tulee olla yhteensopiva DigabiOS -käyttöjärjestelmän kanssa, jolla koneen oma käyttöjärjestelmä ohitetaan kokeen aikana. Tämän lisäksi koneella käytetään Abittia, joka on Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisema digitaalinen koejärjestelmä.

”Yhteensopivan mallin löytäminen voi tuntua hankalalta. Nettikauppamme rajaustyökalulla voi valita erikseen kaikki yo-yhteensopivat mallit. Tämä rajaa näkyviin vain ne tuotteet, jotka on testattu Abitti/Digabi -yhteensopiviksi valmistajan tai maahantuojan toimesta”, Aavikko kertoo.

Ylioppilastutkintolautakunta asettaa koneelle lisäksi joitakin vähimmäisvaatimuksia. Kaikki vaatimukset löytyvät Ylioppilastutkintolautakunnan nettisivuilta.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.