Olli-Pekka Kallasvuo Cinian hallitukseen

Cinian yhtiökokous on 11.4.2022 valinnut Olli-Pekka Kallasvuon Cinian hallituksen uudeksi jäseneksi. Kallasvuo tuo hallitukseen pitkän linjan kokemusta ja innostusta. 

Olli-Pekka Kallasvuota voidaan hyvällä syyllä luonnehtia suomalaisen yrityselämän raskassarjalaiseksi. Kallasvuo teki pitkän, yli 30 vuotta kestäneen uran Nokiassa. Yhtiön toimitusjohtajana hän toimi vuodet 2006–2010.

Tämän jälkeen Kallasvuo on toiminut useiden suomalaisten ja kansanvälisten yhtiöiden hallituksissa. Cinian hallituksen lisäksi hän toimii tällä hetkellä Sofigate Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Mikä sai 68-vuotiaan konkarin innostumaan Cinian hallituksen jäsenyydestä?

”Cinia on erittäin mielenkiintoinen yhtiö. Cinialla on aivan keskeinen globaali rooli idän ja lännen datan yhdistämisessä, suomalaisten organisaatioiden kyberturvallisuuden parantamisessa sekä digitalisaatiohankkeiden toteuttajana. Tämän johdosta Cinia on huomattavasti kokoaan suurempi ja merkittävämpi yhtiö”, Kallasvuo luonnehtii.

Idän ja lännen datan yhdistämisellä Kallasvuo viittaa Cinian kunnianhimoiseen merikaapelihankkeeseen, joka valmistuessaan yhdistää Euroopan ja Aasian tietoverkot arktisen Luoteisväylän kautta.

”Suomen valtiolla Cinian enemmistöomistajana on merkittäviä strategisia erityistoiveita ja odotuksia Cinian suhteen, joten kyllä tässä tehtävässä ollaan ihan oikeasti isänmaan asialla”, Kallasvuo korostaa.

Kallasvuo on toiminut datan ja tietoliikenteen parissa globaalissa mittakaavassa vuosikymmenten ajan. Pitkän linjan kokemuksen lisäksi hän nostaa innostumisen keskeiseksi ajuriksi hallitustyöskentelyssä.

”Innostumisen kyky on aivan keskeinen asia. Sitten kun se katoaa, on syytä lopettaa”, sanoo Kallasvuo.

Cinia Oy tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä.

Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. www.cinia.fi