OnePlus elokuun myydyin puhelinbrändi – alkuvuoden laitemyynnissä pelikonsolien kauppa kasvanut 127 prosenttia

OnePlus Nord CE2 Lite 5G oli Telian myydyin puhelin elokuussa. Koulujen alkaminen kiihdytti edullisten puhelinmallien myyntiä. Alkuvuoden laitehittejä olivat pelikonsolit, joiden myynti kasvoi Telialla jopa 127 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Elokuun puhelinmyyntiä kirittivät puhelintarjoukset, joissa oli laaja valikoima koululaisille ja nuorille sopivia laitteita.

”Koulujen alkaminen on perinteisesti vuoden toiseksi vilkkain puhelinmyynnin sesonki. Edelle menee ainoastaan Black Fridayn käynnistämä joulumyynti. Myydyimpien puhelinten listalle nousi useita edullisempia koululaisille sopivia puhelinmalleja, kuten kärjessä oleva OnePlus Nord CE2 Lite 5G”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Telian asiakkaat hankkivat laajasti eri merkkisiä puhelinmalleja, kun myydyimpien puhelinten listalle nousi elokuussa peräti neljän eri valmistajan laitteita.

”Merkkiuskollisuus ei ole kaikille asiakkaillemme merkityksellistä. Kuluttajat arvostavat vaihtoehtojen määrää ja laitteiden hinta-laatusuhdetta. Elokuussa kympin kärjestä löytyy peräti neljän eri valmistajan puhelimia”, sanoo Saranpää.

Yritysasiakkaiden elokuun myydyimpien puhelinten listaa hallitsevat Samsung ja Apple useiden puhelinmallien voimin.

Pelikonsolien ja älykodin laitteiden myynti kasvoi alkuvuonna 127 prosenttia

Kuluvan vuoden alkupuoliskolla Telian laitemyynnissä nähtiin yllätyksiä ja kasvanutta kysyntää useissa tuotekategorioissa. Erityisen suosituksi nousivat pelikonsolit ja älykodin laitteet.

”Tämä vuosi on ollut ensimmäinen vuosi, kun PlayStation 5 -konsolin saatavuus on ollut yleisesti kysyntää vastaavalla tasolla. Lisäksi uutena tulokkaana Asus Rog Ally -käsikonsoli on nostanut osaltaan tuoteryhmän myyntiä”, kertoo Markku Saranpää.

”Kasvanut konsoleiden kysyntä on ruokkinut myös lisätarvikkeiden myyntiä. Erityisesti PlayStation VR2 -virtuaalilasien tulo markkinoille kasvatti tämän tuoteryhmän kokonaismyyntiä”, avaa Saranpää.

Älykodin laitteissa Telialla on kattava valikoima ja tuotekategorian myynnit kasvoivat alkuvuoden aikana peräti 127 prosenttia vuoden takaiseen aikaan verrattuna.

”Älykodin laitteet kiinnostavat asiakkaita, koska näiden käyttäminen helpottaa ihmisten arkea ja tuo lisää turvaa. Älykodin laitteista myyntiä kasvattivat eniten valvontakamerat ja riistakamerat, joka on ehkä hieman yllättävää”, sanoo Markku Saranpää.

Tuotekategorioiden myyntien muutos (H1 / 2023 verrattuna H1 / 2022)

  • AV-tarvikkeet +24 %
  • Pelikonsolit +127 %
  • Pelitarvikkeet +25 %
  • Puhelintarvikkeet +28 %
  • Älykodin laitteet +127 %
  • Liikkuminen ja hyvinvointi +49 %

Elokuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (8) OnePlus Nord CE2 Lite 5G
2 (3) Apple iPhone 13 5G
3 (2) Samsung Galaxy A14 4G
4 (10) Samsung Galaxy S22 5G
5 (1) OnePlus 10 Pro 5G
6 (7) Samsung Galaxy A54 5G
7 (4) Apple iPhone 14 5G
8 (-) Samsung Galaxy A34 5G
9 (-) Apple iPhone 11
10 (5) MOTOROLA E13

Elokuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (1) Samsung Galaxy A33 5G
2 (3) Samsung Galaxy A14 LTE
3 (2) Samsung Galaxy A53 5G
4 (7) Samsung Galaxy Xcover 5
5 (6) Apple iPhone 14 5G
6 (4) Apple iPhone 13 5G
7 (5) Samsung Galaxy S22 5G
8 (-) Apple iPhone SE 5G
9 (-) Samsung Galaxy A34 5G
10 (8) Apple iPhone 14 Pro 5G

*Suluissa edellisen kuukauden sijoitus

Telia

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja lähes 4,5 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2022 oli 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso lisää: www.telia.fi/medialle, Twitter: @teliafinland, LinkedIn: @Telia