Pelialan huippuyhtiö Remedy Games valitsi Telian datakeskuksen – ”Tarvitsimme paikan, jonka lattiat kestävät datamme ja josta on suora putki maailmalle”

Max Payne -pelistään tunnettu Remedy Games hakee kasvua siirtämällä osan pelituotannostaan Telian uuteen datakeskukseen Pitäjänmäelle. Maailman kattavimmat internet-yhteydet ja Euroopan nykyaikaisin datakeskus auttavat jatkossa Remedy Gamesia tuomaan ympäri maailmaa työskentelevät pelikehittäjät yhteen.

”Datan määrässä mitattuna pelituotannot ovat valtavia. Yhden peliprojektin lähdekoodi ja sisältö voi olla jopa satoja teratavuja, joita täytyy liikutella paikasta toiseen. Se edellyttää poikkeuksellista runkoverkkoyhteyttä, jonka Telia pystyi tarjoamaan”, Remedyn IT-johtaja Jouko Markkanen kertoo.

Pelialan osaajista on Suomessa pula, joten Remedy hakee kasvua ulkomaisten huippuosaajien avulla. Alihankinnan lisääminen vaatii toimivia tietoliikenneyhteyksiä ja uudenlaista tiedon käsittelyn keskittämistä.

”Kun pelit tehtiin talon sisällä, oli etu pitää myös palvelimet omassa datakeskuksessamme. Nyt myös alihankkijoiden pitää päästä samaan dataan käsiksi, ja siksi tehokkaat tietoliikenneyhteydet ovat avainasemassa”, Markkanen sanoo.

”Meihin teki vaikutuksen, että Telian uusi datakeskus on alusta lähtien suunniteltu niin datan säilyttämisen kuin sen siirtämisen osalta maailmanluokan laitokseksi. Se näkyy kaikessa tietoturvasta alkaen. Käytämme esimerkiksi tiiviitä tallennusklustereita, jotka ovat niin painavia, että kaikkien datakeskusten lattiarakenteet eivät kestä niitä”, Remedyn IT-johtaja naurahtaa.

Pitäjänmäen datakeskus on yhteydessä Telia Carrierin runkoverkkoon.

”Olemme maailman suurin Tier 1 -operaattori. Tämän tason operaattoreita on maailmassa hyvin vähän. Tier 1 on internetin syvin taso, jonka päällä muut operaattorit toimivat, ja se mahdollistaa ennennäkemättömän nopeat ja lyhyet yhteydet maailmalle”, Telian datakeskusasiantuntija Tero Niemelä kertoo.

Telia Helsinki Data Center on Pohjoismaiden suurin avoin datakeskus, joka tarjoaa joustavia ja tietoturvallisia datakeskus- ja pilvipalveluita kaikille yrityksille ja organisaatioille. Datakeskus suunniteltiin alusta saakka energiatehokkuus sekä ympäristöystävällisyys huomioiden ja lopputuloksena syntyi hiilineutraali datakeskus. Energialähteenä käytetään vain uusiutuvaa energiaa, ja sijainti suuressa asutuskeskuksessa mahdollistaa lämmön toimittamisen kaukolämpöverkkoon. Tuloksena ympäristö- ja turvallisuusasioihin panostamisesta on nippu vaativia sertifikaatteja, esimerkkinä kultatason LEED-ympäristösertifikaatti sekä vaativa sertifiointi liiketoiminnan jatkuvuudenhallintaan, joka myönnettiin Telialle ensimmäisenä datakeskuksena Suomessa.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.