Peter Franzén, Krista Kosonen, Mikko Leppilampi, Oona Airola ja Tommi Korpela tähdittävät Elisa Viihteen alkuperäissarjaa Makkari

Lämminhenkinen komedia kertoo tarinoita pariskuntien elämästä makuuhuoneesta käsin. Sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon marraskuussa.

Peter Franzén, Krista Kosonen, Mikko Leppilampi, Tommi Korpela, Oona Airola, Johannes Holopainen, Inka Kallén, Paavo Kinnunen, Pihla Maalismaa, Heli Sutela ja Sanna-Kaisa Palo nähdään Elisa Viihteen uudessa kahdeksanosaisessa sarjassa Makkari. Sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon marraskuussa 2020. Solar Republicin tuottaman sarjan on ohjannut Petri Kotwica ja tuottanut Samuli Norhomaa.

Kahdeksanosainen sarja koostuu itsenäisistä jaksoista, joista jokainen kertoo tarinan omanlaisestaan pariskunnasta makuuhuoneesta käsin ja suhteensa käännekohdassa. Vaikka jokainen jakso onkin oma itsenäinen kokonaisuutensa, sarjan edetessä parien väliset suhteet paljastuvat. Monipuolisessa sarjassa näkyy koko elämän kirjo ja eri-ikäisten tarinat; seitsemän paria, joita esimerkkeinä mainittakoon nuori pari, yksinhuoltajaisä, eroava pari sekä keski-iän kriisiä poteva treenihullu isä.

Makkari näyttää monta eri tapaa rakastaa. Joskus rakkaus on kiihkeää ja vasta alkamassa, joskus se on jumissa arjen harmaudessa ja joskus kohtaamassa vääjäämättömän loppunsa. Makkari on täynnä ohikiitävää, katkeransuloista ja liikuttavan hauskaa elämää.

‒ Makkari kokoaa koko elämän yhteen tilaan, johon kulminoituu monen parisuhteen tila ja tulevaisuus. Vaikka makkari yleensä jaetaan kahden ihmisen kesken, sinne mahtuu hahmoja monesta eri ulottuvuudesta. Sarjasta löytyy kaikille tuttuja tilanteita, jotka naurattavat, mutta voivat myös itkettää ja mikseivät myös nostaa pientä häpeän punaakin poskille. Tällä näyttelijäryhmällä on ollut mahtavaa tehdä töitä ja nähdä, millaisia ulottuvuuksia yksinkertaisista tilanteista voidaan saada irti, sarjan tuottaja Samuli Norhomaa kertoo.

‒ Elisa on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen merkittävimmistä alkuperäissarjojen tekijöistä, ja sarjamme ovat Elisa Viihteen suosituinta sisältöä. Meillä on tärkeä rooli suomalaisen draamatuotannon ja kulttuurin edistäjänä sekä elokuvien ja sarjojen rahoittajana: laskennallinen kulttuurijalanjälkemme vuonna 2019 oli noin 40 miljoonaa euroa, Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela toteaa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 18 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Kalifornian kommando, Huone 301, Nyrkki, Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevia sarjoja ovat draamakomedia Kevyttä yläpilveä, lakidraama Pohjolan laki, komediat Ei haukku haavaa tee ja Mister8 sekä trilleri Munkkivuori.


Sarjan tiedot

Ohjaus
Petri Kotwica

Tuottaja
Samuli Norhomaa

Päärooleissa
Mikko Leppilampi (Karri)
Inka Kallén (Milla)
Johannes Holopainen (Jaakko)
Oona Airola (Venla)
Sanna-Kaisa Palo (Irma)
Heli Sutela (Tuulia)
Peter Franzén (Oliver)
Krista Kosonen (Annika)
Paavo Kinnunen (Mikko)
Pihla Maalismaa (Emmi)
Tommi Korpela (Kari)

Käsikirjoitus
Jemina Jokisalo

Alkuperäisidea
Jemina Jokisalo ja Samuli Norhomaa

Genre
Draamakomedia

Tuotantoyhtiö
Solar Republic

Tuotanto
Elisa Viihde

Aitio on Elisa Viihteen oma suoratoistopalvelu, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu suoratoistopalvelu tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.


Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima suoratoistopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj