Pientalot jäljessä nopeissa kodin nettiyhteyksissä – kiinteä 5G-laajakaista ratkaisee kodin viihde-, etätyö- ja nettitarpeet

Suomessa on noin miljoona pientaloa, mutta esimerkiksi sujuvan tv- ja viihdepalveluiden käytön mahdollistavat nopeat laajakaistayhteydet uupuvat noin 75 prosentista pientaloja. Telia tuo ratkaisuna ongelmaan uuden kiinteästi asennettavan 5G-yhteyden pientaloasukkaille. 

Alle 55 prosentilla suomalaisista on mahdollisuus saada hyvin nopea, vähintään 300 megabitin tasoinen kiinteä nettiyhteys kotiin. Tyypillisesti tällaisista yhteyksistä nauttivat lähinnä isojen kaupunkien kerrostaloasukkaat. Nopeiden yhteyksien puuttumista pientaloissa selittää osaltaan valokuituyhteyksien saatavuus. Tällä hetkellä noin kolme neljästä pientalosta on ilman valokuituyhteyttä. Toinen este nopean yhteyden hankkimiselle voi olla valokuidun rakentamisen hinta. Traficomin mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta kokee valokuidun kalliiksi, onhan kuitu pitkäjänteinen sijoitus pientaloon ja kertainvestointina monelle tarkan harkinnan paikka. 

”Olisi tärkeää, että yhä useammalla suomalaisella olisi mahdollisuus nopeisiin ja vakaisiin yhteyksiin paitsi kuluttajien käyttötarpeiden myös koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Nykytyöelämä ja vapaa-ajanviettotavat asettavat vaatimuksia entistä laadukkaammille yhteyksille. Tuomme markkinoille kiinteästi asennettavan 5G-laajakaistaliittymän,  joka tarjoaa hyvän vaihtoehdon valokuidulle siellä, missä sitä ei ole vielä saatavissa tai 5G-tasoinen yhteys halutaan nopeasti toimintaan”, sanooTelia Finlandin laajakaistaliiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Husso

Kiinteä 5G-yhteys sisältää myös viihdettä 

Nopeasti laajentuva 5G-verkko tarjoaa huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden, joka takaa kotikäytössä riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle. 

Bilendi-tutkimusyrityksen kyselyn* mukaan 5G:n hankkineet asiakkaat perustelevat valintaansa useimmiten nopeammalla verkkoyhteydellä ja paremmalla kuvan laadulla suoratoisto- ja videopalveluissa. Lähes kaksi kolmesta kokee myös erittäin tai melko tärkeäksi mahdollisuuden saada teknistä tukea kodin nettiyhteyden asennukseen. 

Telian kiinteä 5G-laajakaista asennetaan asiakkaan osoitteen perusteella keskeisimpään paikkaan nopean yhteyden varmistamiseksi. Seinään tai kattoon asennettava ulkoyksikkö kohdennetaan 5G-tukiasemaan, ja yhteys tuodaan kaapelilla sisälle modeemiin joka jakaa langattoman verkon käyttäjille. Riittävä verkon peitto ja nopeus varmistetaan ennen toimitusta.

”Kiinteästi asennettavan 5G-yhteyden saa parhaimmillaan kotiin viidessä arkipäivässä. Asentaja hoitaa asiakkaan puolesta kaikki asennustyöt eikä pientaloasukkaan tarvitse pähkiä kuuluvuusasioita, sillä asentaja mittaa parhaat yhteyspisteet ja varmistaa langattoman verkon toimivuuden kodin sisällä. Nettiin pääsee liittymään 5G-nopeudella heti”, Husso kertoo. 

Nopean ja vakaan yhteyden lisäksi asiakas hyötyy suoratoistosisällöistä maksutta osana tuotetta.

”Nyt kun MTV on osa Teliaa ja Teliasta on tullut yksi Pohjoismaiden suurimmista tv-yhtiöistä, pystymme yhtiönä tarjoamaan liittymätuotteen tilaajille myös tilausvideopalvelun sisältöjä. Asiakas saa lisää vastinetta rahoilleen, kun lokakuussa lanseerattu C More TV näkyy perheessä maksutta vuoden”, Husso kuvailee. 

Telian asiakaskyselyn mukaan kaksi kolmesta on kiinnostunut edullisista viihdesisällöistä liittymähankintojensa yhteydessä. Suoratoistopalvelutuote C More TV sisältää kaikki C Moren kotimaiset viihde-, draama- ja lifestyle-sarjat sekä laajan kattauksen kansainvälisiä ja kotimaisia suosikkielokuvia sekä lastenohjelmia.

Faktalaatikko: Millainen on Telian kiinteäasenteinen 5G?

– Pientalon, pari- tai rivitalon kiinteistön seinään tai katolle asennetaan 5G-ulkoyksikkö, joka mahdollistaa parhaan kuuluvuuden 5G-tukiasemaan.
– Langattoman verkon (Wi-Fi, WLAN) kuuluvuus rakennuksen sisälle jaetaan Smart-modeemin kautta.
– Ulkoyksikön takia 5G-signaali on vakaa eikä vaimene talon seinän vaikutuksesta eli Telian Yhteys kotiin kiinteä 5G -tuote tarjoaa kotikäyttäjille parhaan mahdollisen mobiiliyhteyden.
– Tuote mahdollistaa vakaan ja nopean kodin nettiyhteyden useammalle samanaikaiselle netinkäyttäjälle.
Yhteys kotiin kiinteä 5G -tuotteeseen sisältyy C More TV -suoratoistopalvelusisällöt vuodeksi maksutta.
Yhteys kotiin kiinteä 5G -liittymän hinta on 39,90€/kk (400M) tai 44,90€/kk (1000M). Kuukausimaksuun sisältyvät liittymä ja laitteet. Asennusmaksu on kertaluontoinen (495€) tai vaihtoehtoisesti maksu voidaan tehdä 24 kuukauden maksuajalla (20,63€/kk). Liittymissä on 24 kk määräaikainen sopimus.
 

*) Bilendin kuluttajakyselyssä selvitettiin suhtautumista 5G-liittymiin ja -teknologiaan. M3 Panelissa syys-lokakuussa toteutettu 1 000 vastaajan kysely on valtakunnallisesti edustava otos suomalaisista. 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.