Pk-yritykset kaipaavat nyt etätukea – yhteydenottojen määrässä selvä kasvu
Lähituen saaminen erilaisten digipalveluiden ja -ratkaisujen käyttöönottoon ja käyttämiseen on koronapandemian vuoksi entistä epäsuositumpaa, kun fyysisiä kontakteja suositellaan nyt välttämään. Yrityksissä on nyt selvää kysyntää etätuen saamiselle, kun sekä yrittäjien että yritysten henkilöstön joukossa etätyöskentely on osa arkea.
Etätuen tarve on noussut erityisesti pk-yrityksissä, joissa erilaisia digitaalisia ratkaisuja muun muassa etätyön ja verkkokaupan helpottamiseksi otetaan kovaa vauhtia käyttöön. Viime viikon loppupuolella oli huomattavissa selvä muutos, kun yrityksissä mietittiin pika-aikataululla uusia toimintatapoja hoitaa liiketoimintaa.
– Erityisesti alle 100 henkilöä työllistävistä yrityksistä oltiin meihin viime viikon aikana yhteydessä Elisan Yritysguruun ja Elisa Oma IT -palveluun neljänneksen verran enemmän verrattuna tavalliseen viikkoon. Tällä viikolla kehityssuunta on ollut yhteydenottomäärissä hyvin samankaltainen kuin viime viikolla, eli nousu yhteydenottojen määrässä on edelleen tavallisuudesta poikkeavaa, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Mikko Pöyry.
Etätyöskentelyyn liittyvälle tuelle nyt eniten kysyntää
Eniten yhteydenottoja tulee Microsoft Teams-sovelluksen käyttämisestä, jota hyödynnetään nyt paljon etätyöskentelyssä muun muassa chat-, puhe- ja videoneuvottelumahdollisuuksien vuoksi. Pienyrityksille onkin mahdollista saada Team-sovellus maksutta käyttöön puolen vuoden ajaksi. Sovelluksen oikeaoppisen käyttämisen neuvoille on nyt kysyntää. Kaikki tuki annetaan etänä ja pilvipalveluita hyödyntäen läpi koko Suomen.
– Asiantuntijamme ovat pystyneet vastaamaan kasvaneeseen etätuen yhteydenottojen määrään hyvin. Selvittelemme jo nyt erilaisia vaihtoehtoja, joilla hyvästä palvelutasostamme pidetään kiinni myös jatkossa, jos neuvojen ja opastuksen tarve kasvaa vielä räjähdysmäisesti. Meille on tärkeää pystyä auttamaan ja tukemaan nyt kaikenlaisia yrityksiä. Monet ovat todella tiukan paikan edessä koronapandemian aiheuttamien vaikutusten vuoksi, Elisan IT-tukipalveluiden johtaja Sanna Sarpila toteaa.
Uusia ratkaisuja otetaan nopeasti käyttöön
Virtuaalisten työpöytien käyttöönotolle on noussut selkeä kysyntäpiikki yrityksissä, joissa työtä tehdään normaalisti toimistolla olevilla kiinteillä työasemilla, eikä käyttäjille ole olemassa kannettavia tai muita etätyölaitteita.
– Näissä tilanteissa virtuaalinen työpöytä tarjoaa todella nopeasti ja kustannustehokkaasti mahdollisuuden hyödyntää mitä tahansa kotoa löytyvää laitetta etätyöskentelyyn, esimerkiksi tablettia tai kotitietokonetta, Pöyry kertoo.
Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj