Pohjois-Lappiin joululomalaisille entistä nopeammat yhteydet: Elisan 5G-verkko avautui Inariin ja Sodankylään

Pohjoisin Suomi pääsee nauttimaan aikaisesta joululahjasta, kun Elisan 5G-verkko laajeni Inarin ja Sodankylän alueille. Lisäksi Muonion 5G-verkkoa on laajennettu uusille alueille.

Inarissa 5G-verkko kattaa Saariselän aluetta sekä Ivalon keskustaa, ja palvelee siten erinomaisesti Saariselällä majoittuvia joulun- ja uudenvuoden viettäjiä. Sodankylässä 5G-palvelee ensimmäisenä Luoston alueella. Muoniossa 5G-verkkoa on puolestaan laajennettu kaupungin keskustassa ja Oloksella. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko on saatavilla 148 paikkakunnalla, ja verkon alueella asuu jo reilusti yli 70 % suomalaisista.

– Joulua vietetään jälleen tänä vuonna laajalti kotimaassa, perheen tai lähimpien kavereiden kesken. Siksi onkin loistava ajoitus, että nyt myös maan pohjoisimmissa lomakohteissa päästään nauttimaan nopeasta ja kapasiteetiltaan koko seurueelle riittävästä 5G-verkosta. Entistä nopeammat yhteydet ovat mahdollisuus myös alueen matkailuyrittäjille, iloitsee Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

– Tulevaisuudessa matkailu kasvaa Lapissa edelleen vahvasti koronakuopan jälkeen. Matkailijat haluavat jakaa kokemuksiaan laajasti ystävilleen digitaalisesti jo paikan päältä, lisäksi etätyö kasvaa nyt trendinä. Näin tarve luotettaville ja nopeille tietoliikenneyhteyksille on merkittävä. 5G:n tarjoamat nopeat yhteydet ovat näin ensiarvoisen tärkeitä Lapin matkailun kehittymiselle edelleen jatkossa ja istuvat hyvin mukaan Lapland Hotelsin ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen, kertoo toimitusjohtaja Ari Vuorentausta Lapland Hotelsilta.

5G-verkko tarjoaa tiedonsiirtoon jopa gigan nopeuden, ja samalla se tuo mukanaan moninkertaisen verkon kapasiteetin aiempiin teknologioihin nähden. Lopputuloksena ovat merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, kun verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. Tästä on hyötyä mobiiliverkon käytön kasvaessa alueellisesti esimerkiksi lomasesongin aikana.

5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj