Puhelinuutuudet kiinnostavat koronasta huolimatta – 5G-puhelinten myynnissä hurjaa kasvua

Huhtikuun laitemyynti jatkui painottuen verkkokauppaan, ja maaliskuussa nähty puhelinmyynnin notkahdus kääntyi jälleen kasvuun. Telian myyntilistoilla näkyi asiakkaiden vahva kiinnostus puhelinuutuuksia kohtaan sekä 5G-puhelinten myynnin kova kasvu.

”Puhelinmyynnin maaliskuun notkahdus on kääntynyt huhtikuussa jälleen kasvuun. Asiakkaita kiinnostivat selvästi markkinoille tulleet puhelinuutuudet ja laitevalmistajien lippulaivamallit. Applen uutuus iPhone SE ehti olla myynnissä vain viikon ja nousi heti myyntilistan viidennelle sijalle”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Tälle vuodelle on ennakoitu 5G-puhelinten vahvaa läpimurtoa, kun verkkojen rakentaminen etenee vauhdilla ja laitevalmistajat julkaisevat uusia puhelinmallejaan.

”Nyt nähtiin ensimmäistä kertaa 5G-puhelinten myynnissä kovaa kasvua. OnePlussan uudet puhelinmallit avasivat 5G-puhelinten kisan aivan uudella tavalla”, Vuorinen nostaa esiin.

Laitteita hankitaan kotona viihtymiseen ja etätyöskentelyyn

Koronasta aiheutunut poikkeustilanne pitää ihmiset tiiviisti kotona ja tämä näkyy myös laitemyyntien tilastoissa. Huhtikuun aikana koteihin hankittiin paljon laitteita viihtymiseen liittyen, kuten televisioita ja pelitarvikkeita.

”Laitteita kotona viihtymiseen tilataan tällä hetkellä todella paljon. Sen lisäksi tilastoissa näkyvät myös hankinnat etätyöhön ja opiskeluun, kuten tietokoneet ja oheislaitteet. Telian verkkokaupasta tilaukset hoituvat helposti ja toimitukset saadaan perille poikkeustilanteesta huolimatta jopa seuraavana päivänä”, Vuorinen avaa tämän hetken tilannetta.

Huhtikuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa maaliskuun sijoitus)

1 (2)       Apple iPhone 11
2 (3)       Samsung Galaxy A40
3 (10)     OnePlus 7T
4 (4)       Samsung Galaxy A20e
5 (-)        Apple iPhone SE (2020)
6 (7)       Samsung Galaxy A51
7 (-)        OnePlus 8 5G
8 (6)       Apple iPhone 7
9 (-)        OnePlus 8 Pro 5G
10 (-)     Apple iPhone 11 Pro

Huhtikuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa maaliskuun sijoitus)

1 (2)       Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
2 (1)       Samsung Galaxy Watch 4G
3 (4)       Samsung Galaxy Active2 4G
4 (3)       Huawei Watch GT2
5 (7)       Honor Watch Magic 2
6 (5)       Apple Watch Series 5 GPS
7 (-)        Huawei Watch GT2e
8 (6)       Samsung Galaxy Watch Active
9 (8)       Suunto 7
10 (9)     Garmin Fenix 6

Huhtikuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa maaliskuun sijoitus)

1 (1)       Samsung Galaxy A40
2 (3)       Apple iPhone 11
3 (4)       Samsung Galaxy A20e
4 (7)       Nokia 7.2
5 (6)       Samsung Galaxy A51
6 (9)       Samsung Galaxy Xcover 4s
7 (-)        Nokia 6.2
8 (5)       Apple iPhone XR
9 (-)        Apple iPhone 7
10 (8)     Samsung Galaxy A71

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2019 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.