Ranskassa kiinnostuttiin suomalaisesta komediasta: Mister8 -sarjaa myydään nyt maailmalla

Elisa Viihteen kotimaiset sarjat kiinnostavat jälleen ulkomailla, sillä Elisa Viihde -alkuperäissarja Mister8 on valittu ainoana suomalaissarjana kansainvälisen Canneseries-festivaalin kilpasarjaan. Sarja on myös saanut kansainvälisen levityksen ja sarjaa kaupataan nyt ulkomaille.

Vuodesta 2018 Ranskassa järjestetty Canneseries-festivaali esittelee tv-sarjojen kiinnostavimmat uutuudet yleisölle. Alan ammattilaisista koostuva raati valitsee festivaalin kilpasarjaan vuosittain kymmenen tv-sarjaa ympäri maailman. It’s Alive Filmsin tuottama Mister8 on tänä vuonna ainoa suomalainen ehdokas kymmenen valitun joukossa. Viime vuonna samassa kilpasarjassa oli ehdolla Warner Bros. International Television Production Finlandin ja englantilaisen Wall to Wall Median tuottama Huone 301.

Mister8 -komediasarja on myös saanut kansainvälisen levityksen, ja sen myynnistä vastaa Federation Entertainment. Federation Entertainment toimii myös esimerkiksi suositun Le Bureau, vakoojaverkosto -sarjan levittäjänä.

– Etsimme laadukkaasti konseptoituja sarjoja, ja Mister8 on selkeä ja kiehtova esimerkki sellaisesta. Se on hämmästyttävä sarja, jolla on kaikki ainekset menestyä kansainvälisesti niin perinteisessä televisiossa kuin muillakin lähetysalustoilla, sanoo sarjan kansainvälisestä myynnistä vastaava Monica Levy Federation Entertainmentiltä.

– On hienoa, että myös suomalainen komedia kiinnostaa kansainvälisesti – perinteisesti on ajateltu, että komedia ei matkusta maarajojen yli yhtä hyvin kuin draama. Olemme innoissamme, että It’s Aliven tuottama Elisa Viihde alkuperäissarja Mister8 on mukana ainoana suomalaisena sarjana kansainvälisessä Canneseries -kilpailussa. Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa, joista kahdeksan on komedioita, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela

Kymmenen kärkeen valitut sarjat ovat ehdoilla kaikissa kilpailun kategorioissa: paras sarja, paras käsikirjoitus, paras musiikki, paras näyttelijä ja paras erityinen suoritus. Voittajat palkitaan 8. lokakuuta alkavan festivaalin päätösjuhlassa keskiviikkona 13. lokakuuta.

Mister8 ei ole ainut Elisa Viihteen komediasarja, jolla on kansainvälinen jakelija. Kotimaista, mutta kansainvälisten näyttelijöiden tähdittämää Elisa Viihteen Kalifornian kommando -komediaa levittää kansainvälisesti saksalainen Red Arrow ja se on jo myyty mm. Saksaan ja Ranskaan. Kaikki Elisa Viihde -alkuperäissarjat ovat Suomessa katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta.

Mister8 lyhyesti

Mister8 -sarjan idea syntyi tuottaja Jani Pösön ja Jussi-palkitun ohjaajan Teemu Nikin yhteistyönä, ja Nikki toimii myös sarjan ohjaajana. Komedian on käsikirjoittanut Vesa Virtanen, ja sen pääosia näyttelevät Krista Kosonen ja Pekka Strang. Sarja on It’s Alive Filmsin tuottama. Pösön tuottama ja Nikin ohjaama elokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia palkittiin vastikään Venetsian elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla.

  • Kansainvälinen jakelija: Federation Entertainment
  • Synopsis: Juho (Pekka Strang) on insinööri, joka rakastuu salaperäiseen naiseen, Mariaan (Krista Kosonen). Palavasti rakastunut Juho on heti valmis hyppäämään suhteeseen Marian kanssa, mutta hänen on hyväksyttävä Marian ehdot suhteelle: Marialla on seitsemän miesystävää ‒ yksi jokaiselle viikon päivälle.
  • Traileri: Linkki
  • Sarjan tiedote 21.10.2019: Linkki
  • Kuvat medialle: Linkki

Elisa Viihde Viaplay on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta katsot elokuvia ja sarjoja millä tahansa nettiliittymällä, kaikilla laitteillasi – tietokoneella, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla tai älytelevisiolla. Elisa Viihde Viaplaysta näet suositut alkuperäissarjat, Hollywood-uutuudet, eniten kotimaisia elokuvia sekä runsaasti klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj

It’s Alive Films on Teemu Nikin ja Jani Pösön kymmenisen vuotta sitten perustama tuotantoyhtiö, jonka toistaiseksi tunnetuimmat työt ovat Armomurhaaja (Suomen virallinen Oscar-kandidaatti vuonna 2018), sekä moneen kertaan maailmalla uudelleenkuvattu ja palkittu TV-sarja Sekasin. Kaikki It’s Alive -tuotannot käsittelevät viihdyttävästi jotakin kuolemanvakavaa aihetta. Yhtiön tuottama NIMBY (Not In My Backyard) voitti ensimmäisenä suomalaisena elokuvana heinäkuussa 2021 Etelä-Koreassa Bucheon International Fantastic Film Festivalin kilpasarjassa ja viimeisin lyhytelokuva All Inclusive sai ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa 2019. It’s Alive Filmsin tuorein elokuva Sokea Mies joka ei halunnut nähdä Titanicia sai maailman ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla 8.9.2021. Lisäksi yhtiö on tuottanut 18 lyhytelokuvaa ja kolme TV-sarjaa.