Reilu kolmasosa Kultainen Venla draama- ja komediasarjojen ehdokkuuksista Elisa Viihteen kotimaisille sarjoille

Elisa Viihteen kotimaiset alkuperäissarjat ovat tänäkin vuonna kattavasti esillä Kultainen Venla – kilpailun ehdokaslistalla yhteensä 13 kappaletta eli reilu kolmasosa draama- ja komediasarjojen ehdokkaista on Elisa Viihteen sarjoja. Eniten ehdokkuuksia saivat ’Mädät omenat’ (5 kpl) ja ’Mister8’ (4 kpl) -sarjat. Myös ’Häräntappoase’, ’Nyrkin’ toinen kausi ja ’Pohjolan laki’ keräsivät ehdokkuuksia. Kilpailun finalistit valitsee Televisioakatemian jäsenistö äänestämällä. Kilpailun voittajat julkistetaan 14.1.2022 Kultainen Venla -gaalassa.

Televisioakatemia julkisti tänään Kultainen Venla -gaalan esituomariston äänestämän ehdokaslistan. Tuomaristo koostuu Televisioakatemian hallituksen jäsenistä ja tv-alalla vaikuttavista sidosryhmistä. Elisa Viihteen alkuperäissarjat keräsivät Venla-ehdokkuuksia seuraavasti:

  • Mädät omenat on ehdolla kategorioissa vuoden draamasarja, ohjaaja (Marja Pyykkö & Pamela Tola), käsikirjoittaja (Mia Ylönen) sekä naisnäyttelijä (Satu Tuuli Karhu ja Sonja Kuittinen).
  • Mister8 on ehdolla kategorioissa vuoden komediasarja, ohjaaja (Teemu Nikki), käsikirjoittaja (Vesa Virtanen, alkuperäisidea Jani Pösö ja Teemu Nikki) ja miesnäyttelijä (Pekka Strang).
  • Häräntappoase on ehdolla kategorioissa vuoden draamasarja ja naisnäyttelijä (Carola Hakola).
  • Nyrkin toinen kausi on ehdolla kategoriassa vuoden ohjaaja (AJ Annila).
  • Pohjolan laki on ehdolla kategoriassa vuoden miesnäyttelijä (Lauri Tilkanen).

‒ Olemme yksi merkittävimmistä suomalaisten tv-sarjojen tilaajista ja rahoittajista, joten on hienoa, että panostuksemme draama- ja komediasarjoihin näkyy myös Venla-ehdokkuuksissa. Mister8 palkittiin jo aiemmin tänä vuonna Canneseries-festivaalin parhaana sarjana, ja myös katsojat ovat löytäneet ehdokkuuksia saaneet alkuperäissarjamme: ne ovat suosituimpien sarjojen joukossa Elisa Viihde Viaplayssa. Toivotamme onnea kaikille ehdokkaille – lahjakkaat ja kunnianhimoiset tekijät ovat menestyksen takana, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Lauri Tilkasen tähdittämälle Pohjolan laille on tiedossa jatkokausi, joka julkaistaan vuonna 2023 Elisa Viihde Viaplayssa. Kaikki Elisa Viihde alkuperäissarjat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta.

Lisätiedot Elisa Viihde -alkuperäissarjoista:

Mädät omenat -sarjan on tuottanut Fire Monkey tuotantopalveluyhtiönään Virossa Stellar Oü. Sen on käsikirjoittanut Mia Ylönen (pääkäsikirjoittaja), Ulla Heikkilä, Tuomas Lento-Hukkinen ja Mikko Myllylahti, ja ohjannut Marja Pyykkö & Pamela Tola. Kansainvälisenä jakelijana toimii LS Distribution (Mediawan group). Sarja on toteutettu yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön, Estonian Film Instituten ja Nelonen Median kanssa.

Mister8 -sarjan on tuottanut It’s Alive Films, käsikirjoittanut Vesa Virtanen (alkuperäisidea Jani Pösö ja Teemu Nikki) ja ohjannut Teemu Nikki. Kansainvälisenä jakelijana toimii Federation Entertainment.

Häräntappoase -sarjan on tuottanut Welhofilmi yhteistyössä tuotantoyhtiö Legendan ja Film Tampereen kanssa. Sen on käsikirjoittanut Oona Haapaniemi ja Oskari Sipola. Sarjan on ohjannut Petra Lumioksa.

Nyrkki -sarjan toisen kauden on tuottanut Zodiak Finland, käsikirjoittanut Katri Manninen, Kirsti Manninen ja Antti Pesonen, ja sen on ohjannut AJ Annila. Kansainvälisenä jakelijana toimii APC ‒ About Premium Content. Sarja on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Pohjolan laki -sarjan on tuottanut Yellow Film & TV, käsikirjoittanut Juha Karvanen tiiminsä  (Tiina Tanskanen, Daniela Hakulinen ja Anna Brotkin) kanssa. Sen on ohjannut Teppo Airaksinen.

Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa. Suosittuja kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja ovat muun muassa Pohjolan laki, Häräntappoase ja Ivalo (ks. lisää täältä), ja pohjoismaisia Viaplay-alkuperäissarjoja muun muassa Rakasta mua, Kylmäävä tapaus ja Onnenlahti (ks. lisää täältä).

Elisa Viihde Viaplay on kotimainen suoratoistopalvelu, joka tavoittaa viikoittain satojatuhansia katsojia. Kerromme asiakkaillemme parhaat tarinat Pohjolasta ja maailmalta. Jatkuvasti uusiutuva tarjontamme sisältää laajan kauttauksen suosittuja Elisa Viihteen ja Viaplayn alkuperäissarjoja sekä kansainvälisiä laatusarjoja, palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, huippu-urheilua suorina lähetyksinä Valioliigasta NHL:ään sekä paljon ohjelmaa myös perheen pienimmille. Elisa Viihde Viaplay -palvelun tarjoavat Elisa Oyj ja Nordic Entertainment Group AB. viaplay.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj