Riihimäelle avautui ensimmäinen 5G-verkko – Elisan 5G pian jo 40 paikkakunnalla Suomessa

Elisa avasi ensimmäisenä operaattorina 5G:n Riihimäelle tällä viikolla. Riihimäellä uudesta mobiiliverkosta ja sen eduista pääsee nauttimaan keskustan lisäksi useassa kaupunginosassa.

Uuden mobiiliteknologian hyödyt ovat nyt ensimmäistä kertaa riihimäkeläisten käytössä, kun Elisa avasi 5G-verkon kaupunkiin. 5G kattaa alkuvaiheessa Riihimäen keskustan alueen, sekä yltää muun muassa Peltosaaren, Peltokylän, Koivistonmäen, Suokylän, Harjukylän ja Hirsimäen kaupunginosiin.

– Riihimäki haluaa olla etujoukoissa uusien toimintatapojen ja työkalujen käyttöönotossa, varsinkin kun ne tuovat konkreettista hyötyä kaupunkilaisille ja alueen toimijoille. 5G tarjoaa meille erinomaiset mahdollisuudet kehittää edelleen robotiikkaosaamistamme, joka on yksi kaupungin kärkihankkeista. Meidän on myös tärkeää pohtia 5G:n hyödyntämisen vaihtoehtoja esimerkiksi liikenteen, terveydenhuollon ja koulutuksen osa-alueilla, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoo.

Riihimäki on jo 36. Elisan 5G-paikkakunta. Jopa 10 kertaa nopeammat yhteydet, ruuhkattoman verkon ja lyhyen viiveen tarjoavan 5G:n käyttö kasvaa nopeasti.

– Erilaisia 5G-palvelukokeiluja tehdään nyt ympäri Suomea kaupunkien, yritysten ja organisaatioiden toimesta. Myös kuluttajat ovat löytäneet 5G:n vauhdilla, ja erityisesti kulunut vuosi on kasvattanut tarvettamme entistä nopeammille yhteyksille. Pidämme enemmän ja enemmän yhteyttä ystäviimme ja perheenjäseniin videon sekä erilaisten mobiilisovellusten välityksellä. Myös etätyöskentelystä on tullut monelle uusi normaali. Kaikki tämä vaatii mobiiliverkolta paljon kapasiteettia ja juuri siihen 5G on suunniteltu, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj