Seinäjoen 5G-peitto laajenee kattavaksi huhtikuun alkuun mennessä

Seinäjoella voidaan nauttia kattavasta 5G-verkosta jo keväällä. Telia rakentaa vuoden 2021 aikana valikoiduille alueille kerralla kunnollisen 5G-peiton, ja nämä kaupungit ovat ensimmäisiä kattavasti 5G-aikaan siirtyvistä paikkakunnista. Alueen yrittäjät toivottavat tervetulleeksi verkon tarjoamat uudet mahdollisuudet.

5G-verkko on jo otettu käyttöön Seinäjoella, mutta maaliskuun kuluessa Telia rakentaa peiton yhtenäiseksi 5G-alueeksi Alakylästä Itäväylälle ja Heikkilänmäeltä etelään yli jo syksyllä 2020 5G:n saaneen Törnävän. Samalla uudistetaan alueen 4G-verkkoa. Rakentaminen on käynnistynyt helmikuussa, ja alkuvuoden urakka valmistuu huhtikuun alussa.

Kattavan verkkopeiton ansiosta yhä useammat voivat käyttää Telian 5G-palveluita, esimerkiksi kodin nopeaa 5G-laajakaistaa. 5G-puhelinten käyttäjillä verkko toimii sujuvasti eri puolilla Seinäjokea liikkuessa. 4G-verkon tekniikan uudistamisen ansiosta mobiilinetti vauhdittuu myös muilla käyttäjillä.

Toimiva 5G-verkko luo kasvun mahdollisuuksia Seinäjoen yrittäjille

”Digitaalisuus lisääntyy kaikissa yrityksissä koosta riippumatta – se ei ole tulevaisuutta, vaan on jo täällä. Toimivat ja tehokkaat 5G-yhteydet luovat alueen yrityksille uudenlaisia mahdollisuuksia, ja vapauttavat samalla aikaa yrityksen tärkeimpään tekemiseen. Toisaalta paremmat yhteydet mahdollistavat myös kuluttajille uudenlaisia asioita, esimerkkinä yhä suositumpi ammattimainen e-urheilu eli esports ”, kertoo Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen.

Telian 5G toimii jo lähes 60 paikkakunnalla ympäri Suomen. Telian oman verkon lisäksi 5G-rakentaminen on käynnistymässä Pohjois- ja Itä-Suomessa, jotka kuuluvat Suomen Yhteisverkon alueisiin. Suomen Yhteisverkko rakentaa mobiiliverkkoja Telialle ja DNA:lle.

”5G-verkon peruspeittoa rakennetaan eri puolilla Suomea jatkuvasti, mutta panostamme tänä vuonna kattavan peiton varmistamiseen tietyllä paikkakunnilla. Valitsemme nämä panostusalueet asiakaskunnan sekä verkon tämänhetkisen tilanteen ja kuormituksen perusteella. Siirrymme vaiheeseen, jossa on asiakkaiden kannalta mielekästä varmistaa kunnon peitto kerralla”, sanoo Telian paikallisjohtaja Petri Haapanen.

5G uudistaa palveluita kotona ja yrityksissä

5G-verkko tarjoaa käyttäjille huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden. 5G tulee vauhdilla puhelimiin, sillä jo puolet Telian myydyistä puhelimista on 5G-laitteita.

Kotikäytössä 5G takaa riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle. Yritysten käytössä 5G uudistaa prosesseja ja mahdollistaa yhä suurempiin datamääriin perustuvia reaaliaikaisia palveluita. 5G:llä pystytään toteuttamaan entistä paremmin verkkoratkaisuja haastaviin ympäristöihin, kuten kaivoksiin, satamiin, tehdasalueille sekä sairaaloihin. 

Koko Suomen 5G-verkko rakennetaan Nokian kanssa

Telia rakentaa 5G:tä ja modernisoi mobiiliverkkojaan Nokian kanssa. Pohjois- ja Itä-Suomessa verkkoja rakentaa Telian ja DNA:n omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV), jonka 5G-ohjelma on käynnistymässä keväällä. SYV kertoi lokakuussa 2020 käynnistävänsä 5G-rakennusohjelman ja radioverkon modernisoinnin Nokian kanssa.  Telian asiakkaat käyttävät siis jatkossa kotimaisen Nokian turvallisia mobiiliverkkoja kaikkialla Suomessa.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.