Suomalaiset käyttävät nyt entistä enemmän tietoliikennepalveluita – Elisan verkon kapasiteetti riittänyt hyvin

Suomalaiset ovat tietoliikennepalveluiden suurkuluttajia ja koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi on käyttö kasvanut entisestään. Elisa varmistaa palvelujensa toimivuutta tehostetusti ympäri vuorokauden ja ryhtyy kapasiteetin laajennuksiin tarpeen mukaan.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi iso osa suomalaisista on siirtynyt työskentelemään ja käymään koulua kotona. Elisan verkossa siirretyn datan kokonaismäärä on kasvanut kymmeniä prosentteja ja tietoliikennepalveluiden käytön uskotaan jatkavan kasvuaan.

– Viihdepalvelut haukkaavat kodin datasta normaalistikin ison osan, nyt vieläkin enemmän. Elisa Viihde -palvelun kokonaiskäyttömäärä kasvoi menneenä viikonloppuna 10 % ja videovuokraamon vuokrausmäärä tuplaantui, Elisan teknologiajohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

Elisan verkon kapasiteetissa on otettu huomioon merkittävä käytön lisääntyminen ja erilaiset poikkeustilanteet. Kodeissa haasteeksi saattaa muodostua kaikkien perheenjäsenten yhtäaikainen netin käyttö, kun viihdepalveluiden lisäksi datamääriä kasvattavat aikuisten etätyöskentely ja lasten opiskelu. Voi tuntua, ettei nykyinen yhteys riitä palvelemaan koko perheen tarpeita. Lehtinen suosittelee silloin tarkistamaan ensimmäisenä seuraavat asiat

1. Riittääkö kodin mobiililaajakaistan nopeus vai olisiko sitä syytä nostaa? Tai olisiko 5G-yhteys mahdollinen?
2. Olisiko kotiin mahdollista hankkia kiinteä yhteys lisäkapasiteetiksi?
3. Kannattaa myös tarkastaa kodin oman langattoman wifi-verkon riittävyys ja reitittimien sijoittelu.

Elisan 5G-verkko on käytössä jo 16 kaupungissa Suomessa ja kiinteitä yhteyksiä on myös saatavilla laajasti eri puolilla Suomea. Kiinteän yhteyden saatavuuden tai oman nykyisen liittymän nopeuden voi tarkistaa Elisan sivuilta osoitteessa elisa.fi/kauppa/nettiliittymat/kiinteat-laajakaistat. Elisan 5G-verkon peiton näet osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus.

Lue lisää Elisan vinkeistä ja palveluista koronaviruksen aikana www.elisa.fi/korona

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj