Suomen internetin yhdysliikennepiste on jatkossa myös Telian datakeskuksessa – Ficix ry rakentaa uuden solmukohdan Helsingin Pitäjänmäelle

Suomen merkittävin internetin yhdysliikennepiste sijaitsee jatkossa myös Telia Helsinki Data Centerissä. Finnish Communication and Internet Exchange eli Ficix ry on Suomen suurin ja yksi Euroopan vanhimmista yhdysliikennepisteistä. Kaikki keskeiset suomalaiset verkot ovat kytkeytyneet FICIX-solmupisteisiin. 

“FICIX1-pisteen laajentuminen Espoon lisäksi saatavaksi myös Telian datakeskuksesta mahdollistaa Ficixin palveluiden tarjooman suuremmalle määrälle asiakkaita. Ficix jatkaa merkittävimpänä suomalaisen yhdysliikennepalvelun tuottajana sekä hakee kasvua yhteistyöllä Telian kanssa. Ficixin tavoitteena on tarjota palvelua kaikissa merkittävissä datakeskuksissa. Telian kanssa toiminta on ollut helppoa sekä olemme saaneet vakuuttavan kuvan Telian kyvystä tarjota datakeskuspalvelua”, sanoo Antti Siivonen, Ficix ry:n puheenjohtaja. 

Uusi yhdysliikennepiste yhdistää suomalaiset ja kansainväliset operaattorit sekä yhteisöt lyhyintä mahdollista reittiä. Sopimukseen sisältyy myös FICIX1-solmupisteiden väliset yhteydet.

”Suomen merkittävin ja uusin FICIX1-yhdysliikennepisteen laajennus on jatkossa Telia Helsinki Data Centerissä. Tämä mahdollistaa yrityksille ja julkishallinnolle erittäin kustannustehokkaan ja turvallisen tavan liittyä suoraan Suomen internetin ytimeen” sanoo Kaisa Pajari, Telian yritysasiakkaiden verkottamis- ja viestintäpalveluista vastaava johtaja.

Uuden solmupisteen koti on Euroopan moderneimmassa datakeskuksessa

Telia Helsinki Data Center Pitäjänmäessä on yksi Pohjoismaiden suurimmista avoimista datakeskuksista. Kesäkuussa 2018 avatun datakeskuksen suunnittelun ensisijaisena lähtökohtana ovat olleet turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Datakeskukselle on myönnetty mm. kultatason LEED-ympäristösertifikaatti. Kultatason LEED-luokituksen saavuttamiseen vaikuttivat rakennuksen ympäristövaikutukset kokonaisuudessaan, erityisesti energiatehokkuus ja vedensäästö. Esimerkiksi sadevedet kerätään ja käytetään datakeskuksessa huuhteluvetenä. Datakeskus käyttää toiminnassaan hiilineutraalia, uusiutuvaa energiaa.

Telia Helsinki Data Center täyttää ns. Tier III -turvallisuusvaatimukset. Datakeskukselle on myös myönnetty alansa ensimmäisenä Suomessa vaativa sertifiointi liiketoiminnan jatkuvuudenhallintaan. 

Finnish Communication and Internet Exchange eli Ficix ry on perustettu 1993 tarjoten neutraalin ja luotettavan liikenteenvaihto alustan jäsenilleen. Ficix on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jolla on yhdysliikennepisteitä Helsingissä, Espoossa ja Oulussa.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.