Suomen kaakkoiskulmaan kattava 5G-verkko – Yhteisverkon rakennus alkaa Miehikkälässä, Virolahdella ja Lappeenrannan Ylämaalla

Telian ja DNA:n yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta kattavaa 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Marras-joulukuussa rakentaminen jatkuu Miehikkälässä, Virolahdella ja Lappeenrannan Ylämaalla. 

5G-verkko tuo nykyistä nopeammat yhteydet Kaakkois-Suomeen. Verkon rakentaminen parantaa myös alueen 4G-yhteyksiä. Uusi verkko on entistä luotettavampi ja toimintavarmempi. Se tarkoittaa, että suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti ja pätkimättömästi. Telian ja DNA:n nykyisen taajuusvalikoiman puitteissa Yhteisverkko pystyy rakentamaan myös itärajalle nopean, hyvin käyttäjiä palvelevan 5G-verkon.

5G-verkon rakentamisesta iloitaan myös Virolahdella, sillä nopeat yhteydet ovat entistä tärkeämpiä töissä, kotona ja etätöitä tekevien mökkiläisten keskuudessa. Etätyöt ja viihdesovellukset vaativat verkolta entistä enemmän kapasiteettia, luotettavuutta ja viiveettömyyttä.

”Meillä Virolahdella on 3 000 asukasta ja 3 000 mökkiläistä. Haluamme, että sekä asukkaat että mökkiasukkaat voivat hyvin ja pystyvät elämään ja työskentelemään normaalisti hyvien yhteyksien avulla. Nopeat yhteydet auttavat meistä jokaista”, iloitsee Virolahden kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli.

5G tuo hyötyjä myös Miehikkälän, Virolahden ja Ylämaan yritystoiminnalle

Myös paikallinen yritystoiminta hyötyy uuden 5G-verkon tarjoamista paremmista yhteyksistä. Suurille yrityksille avautuu mahdollisuus rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Pienille yrityksille entistä paremman mahdollisuuden rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle, jolloin yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi, yhteydenjakoon.

Mitä ja milloin Miehikkälässä, Virolahdella ja Ylämaassa tapahtuu?

Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 14. marraskuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 9. joulukuuta. Työn aikana päivitetään yhteensä 32 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Hamina: Kuorsalo
  • Lappeenranta: Hujakkala, Husu, Hytti, Kanalampi, Kasukkala, Kirppu, Pulsa, Rikkilä, Simola, Sirkjärvi, Säämälä, Vainikkala, Ylijärvi ja Ylämaa
  • Luumäki: Luotola ja Suo-Anttila
  • Miehikkälä: Miehikkälä, Muurikkala, Muurola, Pitkäkoski, Suur-Miehikkälä
  • Virolahti: Hanski, Kattilainen, keskusta, Kirkonkylä, Klamila, Länsikylä, Nopala, Ravijoki, Vaalimaa ja Ylä-Pihlaja

Tukiasemien vaihtoon liittyvistä töistä saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia katkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Katkokset pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

 

Suomen Yhteisverkko
Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.