Suomen suurin digifestivaali Assembly täyttää 30 vuotta – Livetapahtuma viikonloppuna kahden vuoden tauon jälkeen

Suomen suurin ja vanhin pelaamiseen keskittyvä festivaali Assembly järjestetään tulevana viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Maailmanluokan festivaali on viimeiset kaksi vuotta järjestetty koronan takia vain virtuaalisesti, joten paikan päälle odotetaan tuhansia pelaajia. Aihetta juhlaan on muutenkin, sillä Assembly täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

”30 vuotta pitkä taival on mille tahansa festivaalille aivan huikea saavutus, puhumattakaan tietokonefestarille. Jos miettii, miten tietokonepelaaminen on muuttunut 30 vuodessa, mullistukset ovat olleet perustavanlaatuisia. Laitteet, pelit, ihmiset, ammattitaito, bisnes, ne kaikki ovat kokeneet vallankumouksen. Ja jotenkin Assembly on onnistunut pysymään kehityksessä mukana. Odotan näkeväni viikonloppun festareilla ennennäkemätöntä yhteisöllisyyttä, juhlatunnelmaa ja ihan vaan pelaamisen iloa,” kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Assembly-festivaali järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 1.-3.4.2022. Tapahtumassa on monipuolista ohjelmaa, kuten pelaamista yömyöhään, tunnettujen pelaajien haastatteluja ja tietysti myös rutkasti e-urheilua. Assemblyn suurta taistelupeliturnausta voi katsoa myös suorana lähetyksenä Yleltä. Lisätietoa festivaalin ohjelmasta löytyy Assemblyn verkkosivuilta.

Teemana tasa-arvoinen pelikulttuuri

Viikonlopun Assemblyn kantava teema on tasa-arvoinen pelikulttuuri.

”Tapahtumassa otetaan huomioon ja keskustellaan pelaamisen tasa-arvo- sekä yhdenvertaisuusteemoista. Ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelu naisten asemasta pelikulttuurissa”, Lassi Nummi kertoo.

Festivaaleilla julkaistaan myös pelikulttuurin tasa-arvohaasteita käsitteleviä videoita, joilla vaikuttajat itse kertovat kohtaamistaan ennakkoluuloista.

Suomen suurimmaksi tietokonefestivaaliksi kasvanutta Assembly-tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1992 lähtien. Mediayhtiöksi kasvanut Telia osti Assemblyn vuoden 2018 kesällä. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman lisäksi Assembly toimii peli- ja e-urheilusisällön suunnittelu- ja tuotantoyhtiönä.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.