Suomen suurin pelitapahtuma Assembly Winter 2023 pärähtää käyntiin etelän hiihtolomalla, pelaamisen ohella tarjolla huippuviihdettä

Telian Assembly Winter on Suomen suurin pelitapahtuma ja festivaali, joka järjestetään Messukeskuksessa hiihtolomalla 23.-26.2.2023.  Luvassa on neljä päivää pelaamista, viihdettä ja hauskanpitoa kellon ympäri.

”Assemblyn ohjelmaa on uudistettu entistä monipuolisemmaksi. Pelaamisen ja esportsin lisäksi ohjelmassa on monenlaisia aktiviteetteja, vaikuttajia ja striimaajia, viihdettä ja artisteja sekä demoskene-ohjelmaa. Haluamme tehdä tapahtumasta houkuttelevan myös pelaajakohderyhmää laajemmalle yleisölle”, kertoo tapahtuman Event Director Emilia Mikkola.

Assembly Winter on paljon enemmän kuin perinteinen LAN-tapahtuma. Myös ilman omaa pelikonetta ja konepaikkaa tulevat kävijät pääsevät pelaamaan koko tapahtuman ajan mm. Assygames-osastolla, Nintendo Switchin osastolla sekä Sugoin Arcade- pelialueella. Ohjelmassa on myös useita seminaareja pelikulttuurista kiinnostuneille.

Tapahtuman poikkeuksellisen kiinnostavassa ja korkeatasoisessa esports-ohjelmassa nähdään mm. maailman kovatasoisinta NHL-pelaaamista sekä Suomen huipputason CS:GO-ottelu:

  • Harvinaisessa NHL Esports-maailmanmestaruusottelussa lauantaina 25.2. selviää, mikä joukkue kruunataan maailman parhaaksi NHL 6v6- pelissä. Perjantaina 24.2. Assemblyssa käydään ensin NHL Esports Euroopan mestaruusottelu, jonka voittaja pääsee ottelemaan Pohjois-Amerikan parhaan NHL 6v6 Esports-joukkueen kanssa maailmanmestaruudesta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Euroopan ja Amerikan joukkueet kohtaavat live-ottelussa, ja World Finals-mittelössä jaossa onkin huikea 28 000€ palkintopotti.
  • Kotimaista huippuluokan CS:GO-pelaamista on tarjolla perjantaina 24.2., kun tämän hetken suomalainen ykkösjoukkue HAVU ja tulevan karsintaturnauksen voittaja kohtaavat Pelaajacom Series Spring Showoff- mestaruusottelussa. Panoksena ottelussa on suora paikka Nordic Mastersiin sekä 3 000 € kahisevaa. Karsintaturnaus järjestetään 9.2. ja siinä mukana ovat suomalaiset huippujoukkueet JANO, Conquer, ENHANCED, ja EXEN. Assemblyssa nähtävä showoff on osa turnaussarjaa, jonka kautta on mahdollisuus päästä etenemään jopa miljoonan dollarin BLAST World Finals-turnaukseen.
  • Lisäksi tarjolla on Valorant Influencer Showmatch, Assymylly-taistelupeliturnaus sekä omilta konepaikoilta käytävät Casual Gaming-turnaukset, joissa tapahtuman osallistujat pääsevät kisaamaan Minecraftissa, Overwatchissa, Rocket Leaguessa, Valorantissa, CS:GO:ssa sekä League of Legendsissä.

 

Assembly Winterin uusi elementti on Assembly Music. Suomen suosituimpiin kuuluvat artistit  Cledos ja Davi ottavat päälavan haltuun torstaina 23.2. Paulin Pelivideoista tuttu DJ Pauli vetää perjantaina 24.2. ennennäkemättömän live-keikan Assemblyn päälavalla.

Mediayhtiöksi kasvanut Telia osti Assemblyn vuoden 2018 kesällä. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman lisäksi Assembly toimii peli- ja e-urheilusisällön suunnittelu- ja tuotantoyhtiönä.

Lisää tietoa tapahtumasta ja ohjelmasta: party.assembly.org/

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja lähes 4,5 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2022 oli 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.