Suoratoistosta haetaan nyt iloa – Näin koronakevät näkyy Elisa Viihde Viaplayn suosituimmissa sarjoissa

Elisan tutkimuksen* mukaan suoratoiston katselu on lisääntynyt tasaisesti viimeisen kolmen vuoden aikana ja karanteenielämään haetaan nyt iloa yhä enemmän komedioista ja romantiikasta. Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun suosituimmat alkuperäissarjat tammi-maaliskuulta ovat draamoja ja komedioita.

Kotimaisista Elisa Viihde -alkuperäissarjoista alkuvuoden katsotuimmaksi sarjaksi nousi Pohjolan laki. Sarja on saanut useissa suomalaismedioissa kehuja, ja se nousi suosituksi myös maailman johtavalla elokuva- ja televisiosisältöihin keskittyvällä sivustolla (IMDb). Viaplay-alkuperäissarjoista alkuvuoden suosituin sarja oli kirjailija Camilla Läckbergin luoma ruotsalainen, kepeä rikossarja Onnenlahti (Lyckoviken). Pohjolan laki oli myös palvelun koko alkuvuoden katsotuin sarja.

Suomalaissarjojen osalta listoille on noussut draamojen lisäksi myös komedioita kuten Kioski, Mister8 ja Sipoon herttua.

– Alkuvuosi on edelleen korostanut suomalaisten tarvetta laadukkaalle suoratoistolle kotioloissa. Viimeisimmän tutkimuksemme* mukaan koronavuosi on lisännyt uutisten ja ajankohtaisohjelmien sekä komedioiden ja romantiikan suosiota. Myös lastenohjelmia ja koko perheen elokuvia katsotaan nyt hieman enemmän kuin edellisvuonna, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Elisa Viihde Viaplayn suosituimmat alkuperäissarjat Q1/2021 katsojamäärän mukaan**:

Kotimaiset Elisa Viihde -alkuperäissarjat

 1. Pohjolan laki
 2. Mister8
 3. Ivalo
 4. Kioski
 5. Kaikki synnit
 6. Sipoon herttua
 7. Huone 301
 8. Kevyttä yläpilveä
 9. Downshiftaajat
 10. Nyrkki

Viaplay-alkuperäissarjat

 1. Onnenlahti
 2. Rakasta mua
 3. Huss
 4. The Head
 5. Delete Me
 6. Kaidalla tiellä
 7. Kylmäveriset Tappajat – Pimeys
 8. Tyttö metroasemalta Bahnhof Zoo
 9. Advokaten
 10. Vettä sakeampaa

*= Tutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi. Tutkimukseen vastasi 1307 henkilöä. Vastaajat ovat 15–75-vuotiaita suomalaisia internetin käyttäjiä. Aineisto vastaa suomalaisia iän, sukupuolen, asuinpaikan ja koulutuksen mukaan. Kysely toteutettiin sähköisesti 28.12.2020-6.1.2021.

**= Katsojamäärän vertailussa tarkasteltiin yksittäisiä katsojia.

Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa. Suosittuja kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja ovat muun muassa Pohjolan laki, Huone 301 ja Ivalo (ks. lisää täältä), ja pohjoismaisia Viaplay-alkuperäissarjoja muun muassa Rakasta mua, Onnenlahti ja Partisan (ks. lisää täältä). Tulevia kotimaisia alkuperäissarjoja ovat muun muassa Mädät omenat ja Häräntappoase, ja tulevia pohjoismaisia sarjoja Hederin toinen kausi ja We got this. Kaikki alkuperäissarjat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Elisa Viihde Viaplay on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta katsot elokuvia ja sarjoja millä tahansa nettiliittymällä, kaikilla laitteillasi – tietokoneella, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla tai älytelevisiolla. Elisa Viihde Viaplaysta näet suositut alkuperäissarjat, Hollywood-uutuudet, eniten kotimaisia elokuvia sekä runsaasti klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj