Syyskuun myydyimmät puhelimet – 5G-puhelinten osuus myynnistä kasvaa

Syyskuussa myydyimpien puhelinten kärkipaikoilla nähtiin peräti kaksi 5G-laitetta, kun Samsungin ja OnePlussan puhelimet nousivat kolmen kärkeen. Myydyin puhelin oli tällä kertaa Apple iPhone 11, jonka tarjoukset siivittivät myyntiä. Applen julkaisemat uudet älykellot olivat suosituimpia.

Matkapuhelinten markkinassa näkyy tällä hetkellä selvästi kuluttajien kiinnostus 5G-puhelimia kohtaan. Uusia malleja tulee markkinoille jatkuvasti lisää eri hintaluokissa.

”Puhelinten kauppa käy paremmin kuin vuosi sitten samaan aikaan. Iso syy tähän on kuluttajien 5G-innostus. Koko markkinassa jopa 15% myydyistä puhelimista on 5G-malleja ja Telialla niiden osuus on vieläkin suurempi”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

”5G-puhelimissa on tarjolla kymmeniä malleja useissa eri hintaluokissa, joten ne ovat kaikille houkutteleva vaihtoehto juuri nyt. 5G-laitteiden kysyntä kasvaa varmasti edelleen vuoden loppua kohden”, Vuorinen sanoo.

Älykelloja ostettiin syyskuussa innokkaasti, ja etenkin Applen julkaisemat uutuuskellot valtasivat listan kärkisijat.

”Asiakkaiden kiinnostus liittymällä varustettuihin älykelloihin jatkaa kasvuaan. Syyskuun viisi myydyintä älykelloa olivat kaikki eSIM-yhteydellä varustettuja malleja”, kertoo Vuorinen.

Yrityspuolen myydyimpien puhelimien listalla kärkipaikalla jatkoi Samsung Galaxy A40, jonka pienet saatavuushaasteet korjaantuvat kuluvan viikon aikana. Nokia 8.3 5G ja Samsung Galaxy S20 FE ovat yrityksille mielenkiintoisia uutuuksia, joiden toimitukset alkavat lokakuun alussa.

5G-verkon laajentaminen etenee ja kierrätyspuhelimien suosio kasvaa

”Telian 5G-verkko löytyy jo 40 paikkakunnalla ja verkon alueella asuu kaikkiaan 1,4 miljoonaa suomalaista. Uusien tukiasemien rakentaminen ja verkon parannustyöt etenevät tällä hetkellä isoin askelin, joten 5G-puhelimen ja -liittymän omistajia voidaan palvella yhä paremmin”, Vuorinen avaa tilannetta.

Uusia tukiasemia valmistuu jatkuvasti lisää ja viime viikolla parannuksia tehtiin paikkakunnilla: Helsinki, Mikkeli, Kouvola, Turku, Kokkola, Jyväskylä, Maarianhamina, Akaa, Lieto, Espoo, Tampere, Vantaa, Naantali, Nurmijärvi, Kuopio, Lahti.

Kierrätyspuhelimista on kasvanut houkutteleva vaihtoehto uusien laitteiden rinnalle. Älypuhelimet ovatkin hyvä esimerkki toimivasta kiertotaloudesta.

”Telia pyörittää kiertotalouden hyrrää Recycled-konseptilla. Ammattilaiset tyhjentävät, huoltavat ja testaavat kaikki kierrätyspuhelimet tietoturvallisesti. Kaikilla puhelimilla on takuu”, Jussi Vuorinen taustoittaa.

”Tällä hetkellä vain joka viides puhelin kierrätetään Suomessa, joten tässä olisi jokaisella paikka tehdä iso ekoteko ja toimittaa omat vanhat laitteet kierrätykseen”, kannustaa Vuorinen.

Telia kerää käytettyjä kännyköitä Telia Kaupoissa ja Suomea kiertävällä Recycled-kontilla, jonka aikataulut löytyvät täältä.

Syyskuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa elokuun sijoitus)

1 (4)   Apple iPhone 11
2 (9)   Samsung Galaxy A51 5G
3 (1)   OnePlus Nord 5G
4 (2)   Samsung Galaxy A20e
5 (-)    Samsung Galaxy A41
6 (9)   Samsung Galaxy A51
7 (5)   Apple iPhone SE (2020)
8 (10) Huawei P Smart
9 (7)   Apple iPhone 11 Pro
10 (-)  Samsung Galaxy A21s
                   
Syyskuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa elokuun sijoitus)

1 (-)    Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
2 (4)   Samsung Galaxy Watch 3 4G
3 (8)   Samsung Galaxy Watch Active 2 4G
4 (-)    Apple Watch SE GPS + Cellular
5 (2)   Samsung Galaxy Watch 4G
6 (9)   Polar Ignite
7 (-)    Samsung Galaxy Watch Active
8 (-)    Apple Watch Series 4 GPS + Cellular
9 (-)    Apple Watch SE GPS
10 (3) Huawei Watch GT 2

Syyskuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa elokuun sijoitus)

1 (1)   Samsung Galaxy A40
2 (6)   Samsung Galaxy A51
3 (3)   Apple iPhone 11
4 (2)   Apple iPhone SE
5 (-)    Nokia 5.3
6 (4)   Samsung Galaxy A20e
7 (5)   Nokia 7.2
8 (7)   Samsung Galaxy A71
9 (8)   Samsung Galaxy Xcover 4s
10 (10) Samsung Galaxy S10e

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.