Syyskuussa kolmen kisa puhelinkaupassa – Uutuusmallit nostivat 5G-puhelinten suosiota

Syyskuun kännyköiden myyntilistalla taistelivat kolme tuttua valmistajaa; Samsung, OnePlus ja Apple. Syyskuun lopussa lanseeratut iPhone 13 -uutuusmallit eivät vielä nousseet koko syyskuuta koskevalle listalle, mutta saivat 5G-puhelinten kysynnän nousuun. Elokuussa listoille kirinyt Xiaomi putosi syyskuussa myydyimpien listalta.

”Kouluihin ja töihin paluu näkyivät vielä syyskuunkin myyntilistoilla varsinkin myyntimäärissä. Puhelimia vaihdettiin runsaasti, eikä listalla ollut yhtä selkeää myyntihittiä. OnePlus sai kuitenkin tällä kertaa antaa tilaa Samsungille, joka vei ykköspaikan”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Telian usean valmistajan malleista koostuva laaja puhelinvalikoima on taannut hyvän saatavuuden asiakkaille eri hintaluokissa, eikä maailmanlaajuinen sirupula ole juuri vaikuttanut puhelinten saatavuuteen.

”Laitemyynnin kultakausi, eli vuoden viimeinen neljännes on nyt alkamassa ja odotukset ovat suuret. Loppuvuoden Singles Day, Black Friday sekä tietysti joulu ovat perinteisesti olleet vuoden parhaita myyntijaksoja. Tänä vuonna myös koronarajoitusten hellittäminen voi saada ihmiset ostoksille. Odotan loppuvuodesta erittäin vahvaa laitemyynnin sesonkia”, Saranpää ennustaa.

60 prosenttia myydyistä puhelimista 5G-luureja

Syyskuussa 60 prosenttia myydyistä puhelimista oli 5G-puhelimia.

”5G-puhelin on jo enemmistön valinta. Huomionarvoista on, että Applen iPhone 13 -lanseerauksen jälkeen 5G-puhelimien osuus on ollut selkeässä nousussa”, Markku Saranpää kertoo.

Telian Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on jo 2,8 miljoonan suomalaisen saatavilla. 5G-väestöpeitto on noussut suurimmissa kaupungeissa jo 80 % tasolle. Rakentamisvauhti kiihtyy syksyllä, kun rakentaminen on käynnistynyt Suomen Yhteisverkon alueella Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Syyskuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1(-)        Samsung Galaxy A32 5G
2(1)       OnePlus Nord N100
3(2)       Apple iPhone 12 5G
4(4)       Samsung Galaxy A21s
5(5)       OnePlus Nord 2 5G
6(-)        Apple iPhone SE
7(-)        Apple iPhone 11
8(-)        Samsung Galaxy A12 DS
9(6)       Samsung Galaxy A52 4G
10(7)     Samsung Galaxy A52s 5G

Syyskuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (4)      Samsung Galaxy A32 5G
2 (3)      Samsung Galaxy A32 LTE
3 (5)      Apple iPhone SE
4 (2)      Apple iPhone 11
5 (8)      Apple iPhone 12 5G
6 (6)      Samsung Galaxy Xcover 5
7 (-)       Nokia 5.4
8 (-)       Samsung Galaxy A52s 5G
9 (-)       Samsung Galaxy A22 5G
10 (-)     Samsung Galaxy S21 5G

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.