Syyskuussa puhelinten myyntilistalla liikehdintää – Applen uudet mallit kiinnostivat

Syyskuussa puhelinten myyntilistalla nähtiin vilkasta liikehdintää. Applen uudet 14-sarjan iPhonet valloittivat markkinaa, mutta myydyimmäksi puhelimeksi kipusi kuitenkin Samsungin edullinen 5G-puhelin. Puhelinten keskihinta on edelleen nousussa.

”Puhelinmarkkinoilla tapahtui syyskuussa paljon. Erityisesti uusien iPhone-puhelinten lanseeraus aiheutti liikettä, sillä Applen uudet 14-sarjan iPhonet valloittivat heti markkinaa, kun toimitukset alkoivat syyskuun puolessa välissä. iPhone-malliston lippulaivat 14 Pro ja 14 Pro Max kiilasivat Telian listoille hyville sijoituksille lyhyestä myyntiajasta huolimatta”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Kuten elokuussakin, myyntilistan sijat jakaantuivat hyvin neljän eri valmistajan laitteiden kesken. Applen ja Samsungin lisäksi kärkikymmenikössä kaksi sijaa vei OnePlus ja yhden sijan Xiaomi.

”Talouden epävarmuus ei vielä juurikaan näy puhelinkaupoilla, sillä edelleen kuluttajat ostavat laadukkaita, monipuolisin ominaisuuksin varustettuja älypuhelimia ja keskihinta näyttäisi olevan edelleen kasvussa. Edullisimmilla kampanjapuhelimilla on oma roolinsa, ja monen kuluttajan ostoskoriin siirtyy erityisesti 5G-kyvykkäitä keskihinnan alapuolella olevia puhelimia”, Saranpää linjaa.

5G-puhelinten suosio on tasaista. Syyskuussa 5G-puhelinten osuus kärkikymmenikössä oli 80 prosenttia. Telian kotimaisen Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on nyt neljän miljoonan suomalaisen saatavilla.

Syyskuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1(5)     Samsung Galaxy A22 5G
2(-)      Apple iPhone 14 Pro 5G
3(8)     Apple iPhone 13 5G
4(7)     Xiaomi Redmi 9C DS
5(-)      Apple iPhone 14 Pro Max 5G
6(4)     OnePlus Nord CE2 Lite 5G
7(1)     Samsung Galaxy A03
8(10)   Samsung Galaxy A33 5G
9(2)     OnePlus 9 5G
10(6)   Apple iPhone 12 5G            

Syyskuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (1)     Samsung Galaxy A32 5G
2 (-)     Samsung Galaxy A53 5G
3 (-)     Samsung Galaxy A33 5G
4 (7)    iPhone SE 5G
5 (3)    iPhone 13 5G
6 (9)    Samsung Galaxy Xcover 5
7 (8)    Samsung Galaxy A32 LTE
8 (-)     Samsung Galaxy A52s 5G
9 (6)    Samsung Galaxy A13 LTE
10 (4)  iPhone 12 5G

 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.