Tammikuussa puhelinten myyntilistalla kiivas kamppailu – Apple ja Samsung taistelivat, kumpi voitti?

Tammikuussa puhelinten myyntilistalla käytiin tiukka kamppailu, jossa taistelivat tutut kilpakumppanit Apple ja Samsung. Kumpikin valmistaja vei listalta viisi sijaa, joten muille ei jäänyt yhtään listasijoitusta. Samsung kiri tällä kertaa kaksoisvoittoon alekampanjoiden siivittämänä.

”Alennusmyyntien värittämä tammikuu oli varsin vahva myyntikuukausi. Alekampanjoinnin seurauksena Samsung valtasi kaksi kärkisijaa, ja voiton vei Samsung Galaxy A12. Toisaalta Applen syksyllä lanseeraamat uudet iPhone 13 -sarjan mallit kirivät koko ajan voimakkaammin myydyimpien puhelimien listalle”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Tammikuussa 5G-puhelinten kysyntä notkahti hieman, mutta pysyi korkeana. 5G-puhelinten osuus Top 10 -listan puhelimista oli 70 prosenttia, kun tammialekampanjat kasvattivat vaihteeksi 4G-puhelinten osuutta. Telian Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on nyt jo yli 3,6 miljoonan suomalaisen saatavilla.

Telialla puhelinten saatavuus on edelleen hyvällä tasolla globaaleista toimitusongelmista huolimatta.

”Olemme varautuneet tähän vuoteen huolella, joten ennustamme saatavuuden pysyvän hyvänä. Globaali sirupula ei ole juuri Telian valikoimiin vaikuttanut, sillä olemme pystyneet pitämään laajan valikoiman puhelimia myynnissä jatkuvasti. Tämä on toki vaatinut aiempaa enemmän suunnittelua ja varhaisempia tilauksia valmistajien suuntaan”, Saranpää selventää.

Kierrätettyjä Recycled-puhelimia myös yrityksille

Tammikuussa Telia toi ensimmäisenä operaattorina markkinoille ilmastoystävälliset kierrätyspuhelimet myös yrityksille. Yritys voi hankkia puhelimen kertamaksulla tai palveluna.

Kuluttajille Telia toi ensimmäiset kierrätyspuhelimet tarjolle jo vuonna 2019. Tasaisesti kasvanut kiinnostus ekologisesti kestäviin puhelinvaihtoehtoihin huipentui viime joulukuussa, kun kierrätyspuhelin, Apple iPhone 8 Recycled, nousi ensimmäistä kertaa myydyinten puhelinten listalle.

”Suomessa myydään vuosittain arviolta yli 100 000 käytettyä puhelinta ja määrä kasvaa vauhdilla. Tässä on todellinen tulevaisuuden trendi”, Markku Saranpää linjaa.

Tammikuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1(1)       Samsung Galaxy A12                    
2(5)       Samsung Galaxy A02s                  
3(4)       Apple iPhone 12 5G                     
4(2)       Samsung Galaxy A52s 5G                          
5(6)       Apple iPhone 13 Pro Max 5G                    
6(6)       Apple iPhone 13 Pro 5G              
7(7)       Apple iPhone XR                           
8(9)       Apple iPhone 13 5G                     
9(-)        Samsung Galaxy A32 5G                            
10(3)     Samsung Galaxy A22 5G                                          

Tammikuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (1)      Samsung Galaxy A32 5G
2 (2)      Samsung Galaxy A32 LTE
3 (9)      Samsung Galaxy S21 5G
4 (4)      iPhone 12 5G
5 (10)    iPhone 13 5G
6 (3)      Samsung Galaxy Xcover 5
7 (7)      Samsung Galaxy A52s 5G
8 (5)      Samsung Galaxy A12
9 (-)       Samsung Galaxy A22 5G
10 (-)     Nokia X10 5G

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.