Telia: Droonien ensimmäinen tarkkuuslentokisa järjestetään Assembly-jättitapahtumassa lokakuussa – 5G-verkko mahdollistaa vaativan kaupunkikäytön

Messukeskuksen ympäristössä pörrää lokakuussa kymmeniä drooneja, kun Suomessa ratkotaan ensimmäistä kertaa paremmuudet miehittämättömien minikoptereiden tarkkuuslennossa ja -navigoinnissa. Kilpailu järjestetään lokakuussa Assembly Summer ’21 Fall Edition -jättitapahtuman yhteydessä.

Vaativa kaupunkiympäristö asettaa kilpailijoille aivan uudenlaisia haasteita. Kisassa testataan erityisesti laskeutumista ja tarkkuuslentoa keskellä kaupunkia.

”Olemme olleet jo kaksi vuotta mukana tutkimassa turvallisen drooniliikenteen kehittämistä Suomeen. Tämä kisa tarjoaa erinomaisen näyteikkunan siihen, mihin kaikkeen droonit tänä päivänä pystyvät”, Telian kehityspäällikkö Arttu Rantala kertoo.

Rantala on erityisen innoissaan 5G-verkon hyödyntämisestä droonien käytössä.

”Tämä on loistava paikka testata lyhyen viiveen hyödyntämistä erittäin vaativassa ympäristössä. Uskon, että pääsemme ottamaan ison askeleen kohti turvallista ja toimintavarmaa drooniliikennettä lokakuussa”, Rantala iloitsee.

Assemblyn yhteydessä järjestettävä kisa huipentaa samalla jo heinäkuussa käynnistyvän kansainvälisen innovaatioturnauksen, jossa kilpailijoilla on käytössään ennennäkemättömän laaja kirjo navigointi- ja sensoriteknologiaa.

Kilpailu koostuu useammasta sarjasta eli haasteesta. Käytännön toteutuksesta vastaavat innovaatioalusta Ultrahack sekä miehittämättömien ilma-alusten hyödyntämistä kehittävä Robots Expert Finland.

Voittajille on luvassa rahapalkinnot sekä mahdollisuus neuvotella ratkaisujen jatkokehityksen kaupallisista sopimuksista.

Lisätiedot kilpailusta sekä haasteiden tarkemmat kuvaukset: www.dronetournament.org 

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.